ROCKSHAPES 6: Tie správne rockové tvary!

Občianske združenie Zelená Zebra pozýva už po šiestykrát na koncert rockových kapiel ROCKSHAPES – tradične v novembri do Frankie Rock Clubu v Nitre. Tri kapely rozhýbu dav štýlom rocku už v utorok, 18. novembra 2014 o 20:00.

Ako prvá vystúpi levická formácia FOR TAPE, ktorá funguje od roku 2012. V zložení Márty Révay – spev, gitara, Tomáš Ďurči – gitara, Jozef Puškár – basa a Richard Krenčan – bicie prednedávnom vydali druhé EP pod názvom THE WAY I CHOOSE, ktoré obsahuje šesť piesní. For Tape vystupovali už na predošlom ročníku Rockshapes 5. Publikum tak bude mať šancu zachytiť, kam sa chalani za rok so svojou tvorbou posunuli.

Po Levičanoch príde kapela DISPLAY a ich alternatívny rock. Čisto mužská zostava tvorí k hudbe slovenské texty a ich skladby spájajú energické tvrdšie aj mäkšie melodické rockové prvky. So svojou tvorbou začali približne od konca roku 2008 a momentálne hrajú v zostave Franky – spev, basa, Danyhell – gitara, vokály a Robi – bicie. Kapela zo Štúrova v roku 2013 vyhrala súťaž garážových kapiel „Naj kapela“, vďaka ktorej si zahrali na festivale Beša Music Fest. Stále pracujú na nových skladbách a to najlepšie zo seba ukážu aj na šiestom pokračovaní ROCKSHAPES.

Poslednou rockovou ochutnávkou bude v utorok večer vo Frankiem skupina Zakázaný prístup. Kapela vznikla v roku 2008 v Šuranoch. Od roku 2013 pôsobí v štvorčlennej zostave: Marek Fiam – epev, sólová gitara, Viktor Morvai – doprovodná gitara, Dávid Kovacs – basová gitara a Dalibor Bis – bicie nástroje. Kapela v roku 2014 vyhrala súťaž „We Love Guitar“, vďaka čomu získala zadarmo nahrávanie v profi štúdiu. Momentálne skupina prezentuje svoj prvý videoklip k piesni „Zmluva s diablom“, ktorá bola nahrávaná v spolupráci s Brunom Oravcom (Hlas Česko-Slovenska) a Juraja Topora (Tublatanka).

Na koncert pozývame všetkých nadšencov rockových tvarov – vidíme a počujeme sa v utorok, 18. novembra 2014, vo Frankie Rock Clube na Mostnej 42 o 20:00h. Vstup voľný!

rockshapes6_low

Zdroj: Zelená Zebra