ROCKOVÁ BALADA KLAVÍRNEHO SKLADATEĽA MARTINA KRÁĽA SPOJILA DVA VEĽKÉ HLASY V SKLADBE “BEJBY”!

Už dlhšiu dobu na hudobnej scéne pribúdajú kvalitní producenti a skladatelia. Po poslednom úspešnom albume „Tvárou v tvár životu“ sa k nim zaslúžene pridal aj klavírny skladateľ Martin Kráľ. Novou emotívnou skladbou „BEJBY“ spojil slovenskú rockovú legendu – Paľa Drapáka a úspešnú muzikálovú herečku – Lenku Rakárovú alias LeRu. 

Skladba dostala netradičný až infantilný názov, no nie je za tým nič iné ako láska. „BEJBY“ je totiž darčekom skladateľa pre manželov Drapákovcov pri príležitosti ich tretej svadby, takže v tomto je úplne pochopiteľné, že nesie názov im najintímnejší. Keďže Paľova manželka Janette nepôsobí v rockovej, umeleckej sfére, ženský hlas doplnila jej dlhoročná kamarátka LeRa.

„Najprv som netušil, že pôjdem rockovým smerom, no chcel som to niekedy vyskúšať. Keď mi prišiel do cesty Paľo, neváhal som ani sekundu a stotožnil som sa s tým, že idem spraviť rockovú baladu. „Slnko stoj, slnko nevychádzaj chcem byť s ňou…“ je pre mňa najlegendárnejšia slovenská, rocková skladba,  na ktorej som vyrastal ako malý a Paľo ostal odvtedy mojim vzorom. Myslím si, že na Slovensku nemáme takýto hlas a hudobný prejav ako má on. Preto ma nesmierne potešila táto spolupráca. Najprv som si myslel, že to bude len sólo skladba, no LeRin hlas neskutočne zapasoval do tejto skladby a ešte k tomu sú obaja súkromne prepojení, keďže sú dlhoroční priatelia, takže nebolo nad čím váhať“, hovorí samotný skladateľ Martin Kráľ.

Vizuál ku skladbe niesol divadelný charakter, ktorý mal podčiarknuť príbeh a priebeh vzťahu dvoch ľudí. Réžiu mal na svedomí Ján DoubleJ Jančok a scenár ku klipu si spravili umelci sami . Časť textu si k piesni napísal prvýkrát skladateľ sám a doplnila ho LeRa.

„Táto skladba sa dotýkala aj mňa a mojich vlastných pocitov, preto som mal potrebu ich vyjadriť aj textom. Inšpiráciu beriem predovšetkým z môjho života a života mojich blízkych osôb. Všetko, čo zažívame nás formuje – príbehy pekné, vtipné aj smutné. Pri niektorých mi rovno napadne aj námet na skladbu, pri ktorej si už predstavujem aj samotného interpreta,  pre ktorého ju skladám. A tak aj vznikla moja prvá rocková balada, ktorú sme dokonca nečakane pokrstili v deň jej releasu na spoločnom vystúpení. Úlohu krstného otca sa nečakane zhostil herec Juraj Bača, začo mu nesmierne ďakujem a vážim si jeho podporu. Dúfam, že sa fanúšikom skladba bude páčiť a že aj takouto formou im dám darček na Valentína“, uzatvára Martin Kráľ.

https://www.youtube.com/watch?v=abC08n8RG8U
https://www.instagram.com/martinkral_pianist_/
https://www.instagram.com/palodrapak/
https://www.instagram.com/lera_lenka_rakar/
https://www.facebook.com/Kral.pianist/
http://www.mkpianist.eu/index.php?page=cd

Zdroj: PR MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ
Zdroj foto: youtube.com