Rock Café v Prahe ovládne medzinárodná prehliadka progresívneho metalu a post-hardcore!

Již dnes, ve středu 26. října, se pražské Rock Café stane cílovou destinací fanouškù tìch nejtvrdších odnoží rockové hudby, mezi nimiž však nebude chybìt početné procento fajnšmekrù a vybíravcù.

Americká kapela TEXAS IN JULY, která je oficiálnì prezentována jako headliner, zde totiž předvede svou nabušenou, přesto však velmi technicky a preciznì zahranou smìs brutálního thrash-metalu s post-hardcorem, vùbec ne nepodobnou tvorbì jejich slavnìjších kolegù August Burns Red nebo The Devil Wears Prada. Tato pìtice, nepocházející mimochodem z Texasu, nýbrž z Pensylvánie, prezentuje na právì probíhajícím evropském turné své druhé album „One Reality“, vypuštìné na svìtlo svìta kultovním labelem Equal Vision Records, jež býval domovem pro hudební veličiny jako Alexisonfire, The Fall Of Troy, Converge, Boysetsfire či Refused.

Texas

Pro mnohé návštìvníky jsou však hlavním lákadlem APOSTATE, v České republice žijící a tvořící seskupení z Ruska pocházejících hudebníkù. Jejich styl lze označit za atmosferický progresivní post-hardcore s výraznými elementy technického metalu. Jejich pùsobivá tvorba občas připomene např. This Or The Apocalypse, For The Fallen Dreams, The Human Abstract, As I Lay Dying, Mychildren Mybride či The Black Dahlia Murder.

Novým zjevem na post-hardcoreové scénì v ČR jsou plzeňští WAVE GOODBYE, inspirujivší se nejvíce patrnì tvorbou skupin jako např. Misery Signals, It Prevails, Shai Hulud, Counterparts, Hundredth či Napoleon.

Sestavu večera doplní italská formace TASTERS, produkující atypickou, nicménì pomìrnì originální smìs metalu s elektronikou, vzdálenì připomínající třeba Of Machines, Asking Alexandria, D.R.U.G.S. či Woe Is Me.

Vstupné na koncert stojí přívìtivých 250 Kč, živá produkce startuje ve 20:00.


TEXAS IN JULY / TASTERS / APOSTATE / WAVE GOODBYE
STŘEDA 26. 10. 2011
ROCK CAFÉ, NÁRODNÍ 20, PRAHA 1

Texas

Zdroj: Conspiracy,s.r.o
Publikoval: Redakcia GREGI.NET