Robo Opatovský sumarizuje poslednú dekádu výberovým albumom 2020-2010 Modlím sa hudbou.

Úžasné a veľmi inšpirujúce obdobie, tak vníma poslednú dekádu spevák a gitarista Robo Opatovský. Za ten čas sa mu narodila dcérka Hanka a mnoho skladieb vzniklo vďaka pokoju, ktorý v jeho živote zavládol. Teraz toto obdobie prináša aj na svojom najnovšom výberovom albume 2020-2010 Modlím sa hudbou.

„Bolo to úžasné obdobie. Veľmi inšpiratívne. Narodenie mojej dcéry Hanky bolo prelomové nielen v mojom súkromnom, ale aj umeleckom živote. Dôkazom je aj skladba Milovaná, venovaná práve Hanke,“ povedal Robo Opatovský. Práve posledných desať rokov je tematickým motívom výberového albumu 2020-2010 Modlím sa hudbou. Ten sa začína najnovším singlom Blázon, ktorý sa oficiálneho uvedenia a videoklipu dočká začiatkom roka 2021 a postupne sa vraciame až do roku 2010. Fanúšikovia sa dočkajú najväčších hitov zo štyroch radových albumov i singlov, ktoré sa albumovému vydaniu doteraz netešili. „Veľa skladieb vzniklo práve vďaka tomu, že mám pokoj v duši, oporu v mojej rodine, pokoru a modlím sa hudbou. Toto je čistá, spirituálna láska. Hudba ma nikdy neopustí,“ dodáva vždy pozitívne naladený spevák.

Pokoj, láska, rodina, harmónia, inšpirácia, otužovanie, meditácia, umenie, optimizmus, pokora a vďačnosť. Týmito jedenástimi slovami Robo Opatovský charakterizoval dekádu, ktorej je venovaný album 2020-2010 Modlím sa hudbou. A aký je jeho recept na zachovanie si pozitívnej nálady? „Otužovanie, meditácia a šport. Samozrejme, relax pri knihe, čas s mojou rodinou a tvorba nových skladieb. Tieto činnosti sú ‚vodou, čo ma drží nad vodou‘,“ prezrádza R. Opatovský.

Hoci trend vydávania fyzických nosičov v ostatnom období ustupuje mierne do úzadia a hudba je distribuovaná elektronicky, u fanúšikov Roba Opatovského je stále badať túžbu po CD verzii: „Moje publikum má rado cédéčka. Kupujú si ich hlavne po koncerte a keďže som za posledných desať rokov veľa koncertoval, albumy sa veľmi dobre predávali. Môj posledný album Unplugged a takisto aj Vianočné duetá boli veľmi úspešné. Vianočné duetá dokonca získali platinovú platňu sa predaj.“

Doteraz najhitovejšia výberovka gitaristu a speváka Roba Opatovského dokazuje, že umelec nielen zreje ako víno, ale aktívne spolupracuje s reakciou publika na svoju tvorbu.  Medzi emočne najsilnejšie skladby dekády 2010-2020 v prípade Roba Opatovského patria bez najmenších pochýb Blázon, Keď muž miluje ženu a Modlím sa hudbou. Fanúšikovia sa potešia aj skladbám Neverná, Navždy, roztancujú ich Tancuj!, V hlave ťa mám a takisto S tebou.

2020-2010 Modlím sa hudbou tracklist

  1. Blázon
  2. Tajný recept
  3. Modlím sa hudbou
  4. Bez teba
  5. Tancuj!
  6. Navždy
  7. Náhodná
  8. Bezhlavo ti verím
  9. Keď muž miluje ženu
  10. Boat On Your Road
  11. Človek si musí všetkým prejsť
  12. Posteľné kráľovstvá
  13. V hlave ťa mám
  14. People Are People
  15. Neverná
  16. Niečo je tu zlé (dueto s Petrom Cmoríkom)
  17. Milovaná
  18. Jediná
  19. S tebou
  20. 2012

Robo Opatovský

Zdroj: TS