Robo Opatovský má novú skladbu „Nepadám“.

„Nepadám, len tak sa nevzdám. Nepadám, je to moja cesta.“ Spieva Robo Opatovský v novej skladbe  „Nepadám“, ktorá vznikla v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom. Obľúbený spevák zložil pieseň na silný emotívny text Oľgy Záblackej.

Vzdáva ňou hold všetkým silným osobnostiam, ktoré bojujú s ťažkým osudom. Robo Opatovský už roky podporuje paralympionikov a ich šéf Ján Riapoš je jeho dobrým kamarátom. Aj preto ani chvíľu neváhal, keď ho oslovil na projekt, ktorého súčasťou je okrem singla aj knižná novinka. Publikácia „Mal som (vždy) šťastie 2“ je plná inšpiratívnych príbehov. O svojej ceste životom v nej rozpráva Robo Opatovský, ale aj paralympionici Radovan Kaufman alebo Alena Kánová. Autormi knihy sú Eva Bacigalová a Ján Riapoš. Inšpirujte sa osudmi výnimočných ľudí, ktorí sa  nenechali zlomiť!

Robo Opatovský má nový emotívny singel „Nepadám“. Zložil ho na počesť všetkých nezlomných paralympionikov. Silný text piesne napísala Oľga Záblacká, o hudobnú produkciu a aranžmán sa postaral Marek Šurin.

„Pesnička „Nepadám“ bola nápadom Janka Riapoša. Inšpiráciou pre mňa a takisto autorku textu Oľgu Záblackú bolo práve viacero príbehov silných osobností, ktoré nevzdávajú boj s ťažkým osudom, chorobou. Myslím, že refrén skladby to vystihuje úplne excelentne. Nepadám, len tak sa nevzdám. Nepadám, je to moja cesta…“ vysvetľuje Robo Opatovský.

Obľúbený spevák chce skladbou „Nepadám“ osloviť mladých ľudí.

„Práve preto som išiel do spolupráce s progresívnym producentom Marekom Šurinom. Myslím si, že sa podarilo urobiť skladbu, ktorá má energiu, silu a súčasný zvuk. Oľga Záblacká napísala veľmi silný motivačný text. Všetkým ďakujem, sme skvelý tím,“ neskrýva nadšenie Robo Opatovský.

Súčasťou projektu je okrem skladby aj nová kniha „Mal som (vždy) šťastie 2“ s deviatimi príbehmi inšpiratívnych ľudí. Jedným z nich je príbeh Roba Opatovského.

„S Jankom sa poznáme už skoro 20 rokov a ja sa snažím aspoň troškou pomáhať. Či už tým, že sa stávam súčasťou koncertov, podujatí ako boli „Na kolesách proti rakovine“, oslavy 30. výročia Rehabilitačného centra Kováčová a naposledy na Dni Radovana Kaufmana v Partizánskom. Som rád, že som súčasťou paralympijskej rodiny,“ teší sa Robo Opatovský.

Robo Opatovský

Kniha „Mal som (vždy) šťastie 2“ vznikla ako voľné pokračovanie titulu „Mal som (vždy) šťastie“, v ktorom Eva Bacigalová v rozhovore s paralympijským športovcom a predsedom Slovenského paralympijského výboru Jánom Riapošom zachytila jeho osobný a pracovný príbeh. Tentoraz sa garde obrátilo a Ján Riapoš vyspovedal autorku. Ostatných 9 rozhovorov robila publicistka, ktorá sa tiež popasovala s ťažkou chorobou.

„Mal som šťastie, že sa Eva Bacigalová rozhodla pokračovať v tomto projekte a súhlasila aj so svojím vyspovedaním. Mám ešte väčšiu radosť ako pri jednotke, že sa podarilo knihu vydať a verím, že si nájde svoju cestu aj k čitateľom,“ uzavrel Ján Riapoš.

Pri príležitosti uvedenia knihy odhalili v Partizánskom  sochu Radovanovi Kaufmanovi, ktorý svoj statočný boj s ťažkou chorobou prehral ako mladý chlapec. Dovtedy však stihol úspešne reprezentovať Slovensko v športe. Verejnosť si naňho pamätá ako na „jednonožca“ a tiež zakladateľa projektu „Na kolesách proti rakovine“. Ide o prvé umelecké dielo umiestnené vo verejnom priestore na Slovensku venované paralympijskému športovcovi. Pieseň  „Nepadám“ si môžete vypočuť na https://youtu.be/Oq72eoreJXo.Kniha „Mal som (vždy) šťastie 2“ sa dá kúpiť vo všetkých predajných sieťach, aj online https://www.perfekt.sk/knihy-mal-som-vzdy-stastie-2, https://www.martinus.sk/?uItem=275673 alebo https://www.gorila.sk/product/688921. Informácie o Slovenskom paralympijskom výbore nájdete na https://www.facebook.com/SlovenskyParalympijskyVybor/?fref=ts.

Zdroj: PH