Roberto Ciotti (IT) vo februari prvykrát na Slovensku!

Roberto Ciotti, najväčší taliansky bluesový gitarista všetkých čias, spevák a skladateľ prichádza po prvýkrát na Slovensko. Jeho trio tvoria spoluhráči Ivano Fortuna na bicích a Fabiola Torresi na bassgitare.

Ako predkapela sa predstaví nadžánrová bratislavská skupina Bloom s novým programom a špeciálnymi hosťami.

Ciotti pôsobí na hudobnej scéne už viac ako štyridsať rokov a má za sebou dlhú a úspešnú kariéru od akustického blues po rock blues. Formovaný hudbou Jimyho Hendrixa, začínal v sedemdesiatych rokoch v rímskej blues-rockovej kapele Blue Morning  a od vydania prvého albumu v roku 1972 spolupracoval s mnohými talianskymi a svetovými hudobníkmi. Pracoval ako sideman po boku Francesca De Gregoriho a Edoarda Bennata. Absolvoval niekoľko turné s Gingerom Bakerom v USA a v Taliansku, spolupracoval s Brianom Augerom a viackrát sa predstavil na koncertoch Boba Marleyho v Miláne aj v Turíne.

https://www.youtube.com/watch?v=7bQQwBpYQvg

O tom, kto je Roberto Ciotti a prečo je považovaný za najväčšieho talianskeho bluesového gitaristu všetkých čias hovoria jasne jeho albumy, jeho zvuk gitary, teplé, zvučné, prenikavé tóny, ktorými komunikuje. Svedčí o tom jeho ľudskosť a obrovská húževnatosť ako aj pôsobivé koncerty nabité emóciami, ktoré prinášajú vždy niečo nové. Jeho hudba vytvára v koncertnom prevedení vždy veľkolepú a neopakovateľnú atmosféru, je priama, dotýka sa srdca a povznáša myšlienky. Jeho talent presahuje gitaru, presahuje blues samotný. Jeho blues sa nesie trochu v znamení funku, zľahka sa pohráva s prvkami latino aby vyústil napokon do nádhernej balady.

https://www.youtube.com/watch?v=RNAqndrVvuI

Príďte si ho vypočuť 7. februára 2013 do klubu Ateliér Babylon o 19.30h.
Predpredaj vstupeniek: Ticketportal, Predpredaj.sk

www.robertociotti.com
www.iicbratislava.esteri.it

Roberto Ciotti /IT/
7. februára 2013
19.30h. Ateliér Babylon, Kolárska 3 Bratislava

Roberto Ciotti – akustická gitara, spev
Ivano Fortuna – bicie, perkusie
Fabiola Torresi – bassgitara

Zdroj: SALEK PRODUCTION