Robert Pospiš & Martin Sillay predstavujú atmosférický singel Uteká láska svetom

Hudobná a producentská dvojica prichádza po dvoch rokoch s novým singlom. Pieseň Uteká láska svetom je ich návratom k pesničkárskej tvorbe. Po albumoch s kapelou Polajka, experimentálnej nahrávka Hiawatha s medzinárodným Liberatem Ensemble a spoluprácach so slovenskou hudobnou špičkou, vydávajú hudobníci atmosféricky singel postavený na živých nástrojoch. „Je to skladba o láske a súboji. O súboji na právo milovať koho chcete. Aj napriek prekážkam a nevyhnutnej bolesti. Pôsobí ako ľudová balada, ale rozpráva pritom o aktuálnej téme boja so spoločenskými predsudkami,“ opisuje podstatu novinky Robert Pospiš.

Robert Pospiš a Martin Sillay skladbu nahrali vo svojom Real Music House štúdiu. „Nahrali sme všetko iba dvaja. Tak ako sme to robievali v minulosti. Chceli sme sa tak dostať k podstate skladby. Nešpekulovať, dať na intuíciu. Uteká láska svetom je organická pieseň. Veríme v prirodzenú silu pesničiek,“ dodáva k novinke Martin Sillay. Iba nedávno pritom dvojici vyšla hudobná kniha ROK, ktorá bola plná známych hlasov slovenskej umeleckej scény. Na nej hudobníci po prvýkrát spolupracovali s vizuálnym umelcom Jánom Skaličanom. Ich druhou spoluprácou je obal singlu Uteká láska svetom.

„Cítime, že je čas vrátiť sa k podstate. K témam, ktoré nás obklopujú a sú čoraz naliehavejšie. Uteká láska svetom pôsobí ako ľudová balada, ale rozpráva pritom o aktuálnej téme boja so spoločenskými predsudkami. Toto spojenie vyvoláva zvláštnu naliehavosť. A tá nás držala. Pre nás s Martinom predstavuje skladba Uteká láska svetom akýsi návrat k pesničkárstvu. Vždy sme v našich pesničkách rozprávali o spoločenskom prostredí, ktoré nás obklopuje. Skladba Uteká láska svetom je venovaná všetkým, ktorí musia bojovať o svoju lásku. Tá na konci aj tak vyhrá. Vždy,“ uzatvára Robert Pospiš. Singel Uteká láska svetom vychádza vo vydavateľstve Real Music House.

Vypočujte si skladbu Robert Pospiš & Martin Sillay – Uteká láska svetom: https://www.youtube.com/watch?v=0fNPiRb6lwo
Pieseň nájdete aj na všetkých dostupných streamingových platformách: https://songwhip.com/robert-pospis/uteka-laska-svetom?fbclid=IwAR0-iTR297dvfo7eOQ18XgSlh42uGyXh1D4-dNXanwarBge11WfPfmmC0wY

Web: www.realmusichouse.sk
Facebook: www.facebook.com/realmusichouse
IG: www.instagram.com/realmusichouse

ZDROJ: Real Music House