Robert Pospiš & Martin Sillay pozývajú na sériu letných koncertov

Letné koncerty majú špecifickú atmosféru. Vystúpenia pod holým nebom vytvárajú výnimočné spojenie medzi publikom a interpretmi. „Každoročne sa tešíme na hrania v exteriéroch. Po skončení pandémie si tieto koncerty užívame ešte intenzívnejšie. Aj preto sme sériu našich prázdninových koncertov nazvali jednoducho leto 2023,“ pozýva na hudobné stretnutia gitarista, skladateľ a producent Martin Sillay. Spoločne s Robertom Pospišom a hosťami odohrajú počas letných mesiacov päť jedinečných koncertov.

„Rozhodli sa pre miesta, ktoré máme radi aj pre tie, o ktorých sme počuli iba chválu. Zahráme prierez našou tvorbou. Každý koncert bude iný. Dostali sme sa do štádia, kedy sa nám naše skladby vynárajú v novom svetle. Baví nás hľadať v nich niečo nové. Budú to veľmi pekné hudobné stretnutia,“ dodáva Robert Pospiš. Spoločne s Martinom Sillayom už tento rok vydali single Uteká láska svetom a Spievaj mi, spievaj. Obe spomínané skladby sa objavia na pripravovanej nahrávke Piesne na dobrú noc. Na letných koncertoch sa k obom hudobníkom pripoja aj spriatelení hudobníci. „S Romanom Harvanom a Branislavom Dugovičom hrávame už roky. Sú to fantastickí hudobníci a naši dobrí priatelia. S Mattiom sme minulý rok odohrali koncert na festivale Atmosféra a sadli sme si. Živé hranie je o radosti z hudby. A tej máme stále viac,“ predstavuje hostí a koncept koncertov Martin Sillay.

Bratislava, Nitra, Banská Štiavnica aj Dobšiná. Robert Pospiš a Martin Sillay sa v lete predstavia na miestach so špecifickou atmosférou. „Zámerne sme vyberali miesta, ku ktorým máme vzťah alebo tie, ktoré sme chceli spoznať. Veríme, že si koncerty rovnako užijú aj poslucháči. Veľmi sa na nich tešíme. Po náročných rokoch s pandémiou má pre nás živa hudba ešte väčšiu naliehavosť,“ uzatvára Robert Pospiš.  

Robert Pospiš & Martin Sillay_leto_2023
12.7. –  Bratislava – Nádvorie Zichyho paláca / with Branislav Dugovič a Mattia Müller
15.7. – Nitra – Urania
29.7. – Bratislava – Karlova ves – Botanická záhrada (ranný koncert o 10:00)
11.8. – Banská Štiavnica – Eleuzína / with Roman Harvan
12.8. – Dobšiná / Gotická cesta otvorená / with Roman Harvan

Zdroj: Real Music House