Robert Pospiš a Martin Sillay nahrali slovenské balady inak. Predstavia ich v Elektrárni Piešťany.

Ak chcete vedieť ako to znie, keď sa slovenské ľudové texty spoja s alternatívnym rockom v štýle Nicka Cavea, príďte v sobotu 14. októbra do Elektrárne Piešťany. Robert Pospiš a Martin Sillay tam predstavia svoju originálnu poctu tradičným piesňam z rôznych kútov Slovenska.

„Je to nahrávka so špecifickou atmosférou. Melancholickou, mystickou a naturálnou zároveň,“ opisuje vznik albumu Balady Robert Pospiš. Princíp surového a živelného hrania zachovajú hudobníci aj na koncertoch.

„Väčšina albumu Balady pochádza zo živej session. Tento prístup podľa nás splýval s našim pôvodným úmyslom. Nahrať slovenské balady inak. Aj preto sme skladby prearanžovali tak, aby korešpondovali s našim hudobným cítením. Zmenami prešli aj texty. Cítil som, že im musím dodať osobnejší rozmer. Vznikli tak naše slovenské balady,“ dodáva Robert Pospiš.

Vizuálnu stránku albumu zverili hudobníci, producenti a vydavatelia umelecky spriaznenému výtvarníkovi Palovi Čejkovi. O videoklip sa postaral oceňovaný filmár Andrej Kolenčík. Práve jemu zverili Pospiš so Sillayom vizuálne stvárnenie mystickej piesne V tom šírom poli. Jeho vznik podporili prostredníctvom crowdfundingovej kampane samotní fanúšikovia slovenských hudobníkov

Skladby z albumu Balady predstavia Robert Pospiš a Martin Sillay v sobotu 14.októbra 2017 v Elektrárni Piešťany. Vstupenky sú v predpredaji cez ticketportal.sk.

Zdtoj: TS