Robert Burian opäť načrel medzi zábavové skladby a vydal novinku Kde si včera bol 2023

Tesne pred víkendom prichádza slovenský producent Robert Burian opäť s remixom známej skladby. Tentokrát si vybral klasiku, ktorú pozná snáď úplne každý – Kde si včera bol. Skladbu už otestoval na niekoľkých podujatiach a stretla sa s obrovským úspechom. Slováci sa jednoducho vedia a chcú zabávať.

Robert Burian sa remixom známych nahrávok venuje už dlhší čas. Na svojom prvom albume Sound Park má napríklad remix skladieb 22 dní (Miro Žbirka) či Po schodoch (Richard Müller). V roku 2021 vydal veľmi úspešný remix skladby V období dažďa, ktorý pochválila aj samotná autorka hudby a speváčka Marika Gombitová. „Začal som sa pred časom viac venovať tejto produkcii, teda tvorbe remixov najväčších slovenských hitov od hudobných legiend a aj ľudových hitov. Počas vystúpení po celej krajine vidím jednak to, že tieto skladby nestarnú, ale aj to, že moje verzie ľudia prijímajú a bavia sa na ne. Je to skvelý pocit,“ povedal producent.

Napriek tomu, že Robert Burian produkuje a vydáva skladby už viac ako dve desaťročia, nezabúda, že vzdelanie a rozvíjanie zručností je aj pre jeho prácu dôležité. Dlhodobo komunikuje s producentami v zahraničí, kde aj vydáva svoje skladby, vyhľadáva nové štýly a technológie a neustále sa zlepšuje aj v hre na klavíri, v čom mu pomáha aj učiteľ. Každý jeho ďalší remix je tak o poznanie kvalitnejší a zaujímavejší. Niekedy dokáže vybrať z pôvodnej skladby čistý spev a nahrá k tomu podklady. Inokedy, a to je aj prípad skladby Kde si včera bol, vznikne skladba s novými podkladmi aj novým spevom.

„Vždy, keď prídem s niečím novým, čomu sa snažím vdýchnuť nový moderný feeling, a zároveň zachovávam aj to pôvodné, je to pre mňa neopísateľné. Vždy sa k tomu staviam svedomito a s pokorou. Zakaždým si celú skladbu rozpíšem do nôt a každý nástroj si nanovo spracujem tak, aby som bol zvukovo v tomto roku. Najviac sa teším, keď vidím reakcie ľudí, ktorí sa na tieto skladby bavia,“ dodal Robert Burian.

Zdroj: TS