River Show opäť rozprúdi život na Dunaji.

Posledná júlová sobota sa bude niesť v znamení osláv Dunaja a jeho okolia. River Show už piatykrát prinesie návštevníkom exhibície vodných športov, Spanilú jazdu jácht a motorových člnov či módne prehliadky.

Veľkolepú oslavu života na rieke tradične prináša eventová agentúra Cherry&Cherry. Na nábreží pred Euroveou čaká divákov 27. júla pestrý program na vode aj na brehu. Jazdu na jetsurfoch predvedú talentovaní jazdci z Jet Surf Slovakia a o dunajský rýchlostný rekord na vodnej lyži sa pokúsi šikovný jazdec Tomáš Urbánek. Program na vode tiež spestria hasiči a páni z Poriečneho oddelenia Policajného zboru SR, ktorí predvedú, ako prebieha kontrola dokladov na rieke či odtiahnutie pokazeného plavidla.

Na brehu čaká na módnych nadšencov fashion show či výstava švajčiarskych luxusných hodiniek TAG Heuer. Umelecké duše zase poteší pohľad na tematické obrazy z Viktoria’s Gallery. Pre najmenších lodivodov sú pripravené tematické lodnícke aktivity a chýbať nebudú ani zaujímavé prednášky o Dunaji.

O silný zážitok sa postará aj Spanilá jazda, do ktorej sa zapájajú majitelia motorových člnov a lodí. Je to výnimočný moment, kedy na Dunaj prichádza jedna loďka za druhou až sa zaplní celá hladina. Plavba začína o 16:00 a účastníkov bude sprevádzať loď na palube s DJom Mairee a ďalšími bratislavskými rezident DJmi. Zároveň sa počas tejto udalosti predstaví verejnosti projekt Na zdravie vody. Ako už názov napovedá, cieľom projektu je zdôrazňovať  medzi obyvateľmi, aké dôležité je starať sa o naše prostredie, dbať o zdravie vody, rieky a jej okolité oblasti. Projekt pravidelne prináša aktivity na čistenie a skrášlenie Dunaja a jeho širokého okolia. Je určený pre verejnosť a zapojiť sa môže naozaj ktokoľvek.

River Show sa koná pod záštitou primátora Bratislavy, starostu Ružinova, Ministra Dopravy a výstavby Slovenskej republiky a predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Udalosť tiež každoročne podporuje hlavný partner Moët & Chandon, luxusné francúzske šampanské, ktoré je synonymom pre výnimočné okamihy. Príďte si 27. júla užiť slnečný deň pri Dunaji s pestrým programom a pohodovou atmosférou. Oslavy štartujú o 14:00 popoludní.

Zdroj: Cherry&Cherry event agency