Richard Müller vydáva novým album Čierna Labuť Biela Vrana. Ochutnávku z neho zahrá aj na svojom jesennom turné

Láska, samota, svetlo, krása… Richard Müller na novom albume s poetickým názvom Čierna labuť biela vrana opisuje veľké spektrum citov a očarenia svetom. Je na ňom 13 piesní, ktoré predstavujú hudobnú legendu v jej celom speváckom rozsahu. Od pomalých a hlbokých tónov cez orchestrálne aranžmány až po ľahkú dynamickú polohu, ako napríklad  v skladbe „ Zmeškaný hovor“. Započúvajte sa to piesní, na ktorých Richard spolupracoval s osvedčenou dvojicou Ondřej Gregor Brzobohatý a Peter Uličný a ku ktorej sa tento raz pridal aj producent svetového mena Jan P. Muchow.         

Na Pohrebe Lásky, Som Celý Bez Teba, Davová Samota, Pravda Občas Klame, či  Bohyne Bývali Blond. Takéto poetické názvy majú pesničky na novom albume Richarda Müllera Čierna Labuť Biela Vrana. Spolupracoval na ňom s osvedčenou dvojicou Ondřej Gregor Brzobohatý – Peter Uličný. Zvuk do dokonalej podoby dotvoril  producent Jan P. Muchow. 

„Jan je producentom svetového kalibru a vďaka nemu, a samozrejme aj autorskej dvojici Uličný-Brzobohatý, je album taký aký je. Podľa mňa je to jeden z mojich najlepších albumov. Tvorbu som si veľmi užíval, ja naozaj milujem, keď sme zavretí v štúdiu a vzniká niečo nové, krásne,“ uviedol Richard  Müller.

Na albume je 13 piesní, ktoré predstavujú Richarda Müller v jeho celom speváckom spektre. Od pomalých a hlbokých tónov cez orchestrálne aranžmány až po ľahkú dynamickú polohu, ako napríklad  v skladbe „ Zmeškaný hovor“. Mnohé majú poetické názvy, ktoré korešpondujú s poetickými textami z pera Petra Uličného, s ktorým Richard spolupracuje rád a dlhodobo. Naopak, s Janom P. Muchowom to bola prvá spolupráca.

„Mám také vlastné heslo – najlepšia práca je spolupráca. A práca na tomto albume bola najlepšia spolupráca, akú som kedy zažil. Mohol som pracovať s fantastickými textami Petra Uličného, citlivou hudbou Ondra Brzobohatého, postavili sme si kapelu snov (Štěpánek, Vícha, Vejnar, Brzobohatý) a za mikrofónom Richard – najcharizmatickejší spevák, ktorého sem kedy nakrúcal. Je navyše veľmi pracovitý a nikdy nespochybňuje nič dopredu. Vždy bol ochotný veci skúšať a mať na ne názor, až keď si ich vypočul. Práca na tomto CD bola proste jedna veľká radosť,“ uviedol Jan P. Muchow.

Album Čierna Labuť Biela Vrana vychádza nielen na CD a digitálnej platforme, ale tiež ako 2LP. Súčasťou albumu je aj séria unikátnych fotografií, ktorých autorom je Mayo Hirc. Tie sú súčasťou špeciálneho vydania albumu v limitovanej edícii.

Box obsahuje  5 fotoprintov, CD a tiež tašku s grafikou albumu. Ochutnávku z neho v live verzii si Richardovi fanúšikovia môžu vypočuť na jesennom turné, ktoré sa začína už 18. novembra. Lístky si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.

Album Čierna Labuť Biela Vrana.
1         Majster Svetla
2         Na Pohrebe Lásky
3         Zmeškaný Hovor
4         Som Celý Bez Teba
5         Davová Samota
6         Ako Vták Opustený Nebom
7         Tam Za Vodou
8         Neskoro Na Smrť
9         Hodina Medzi Psom A Vlkom
10       Čierna Labuť Biela Vrana
11       Pravda Občas Klame
12       Bohyne Bývali Blond
13       Všetko Je Po Starom

Richard MÜLLER ´22 TOUR – pokračovanie
18.11.  19:00 Prešov – Kino Scala
19.11. 19:00  Poprad, Dom kultúry
20.11. 19:00 Trenčín , ODA
23.11. 19:00 Piešťany Dom Umenia
24.11. 19:00 Martin, Kino Strojár
9.12.   19:00 Žilina  Dom odborov
10.12. 20:00 Banská Bystrica, Hotel Kaskády (info o predaji vstupeniek v mieste konania)
11.12.  19:00 Nitra, PKO
16.12. 18:00  Halič  Hotel Galicia Nueva  (info o predaji vstupeniek v mieste konania)

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE