Richard Müller ide na turné s novým projektom HLASY!

Legendárny slovenský spevák Richard Müller vymyslí vždy niečo unikátne! Teraz prichádza s jedinečným projektom HLASY. Niekoľkonásobný Zlatý Slávik sa spojil so skupinou Fragile a nacvičuje skladby v nových úpravách bez použitia jediného nástroja. Fanúšikovia sa môžu tešiť na nový album aj turné, kde predvedie fantastickú formu interpretácie „a cappella“. 

Len čisté hlasy a dychvyrážajúca forma interpretácie „a cappella“! Tak vyzerá nový projekt Richarda Müllera s výstižným názvom HLASY. Legenda našej hudobnej scény sa spojila so skupinou Fragile, s ktorou už niekoľko týždňov zarezáva v štúdiu.

„Oslovil som Braňa Kostku, ktorý povedal áno. Úprimne sa priznám, že takú ťažkú prácu som za 30 rokov v mojej kariére ešte nezažil.  Predstavoval som si to jednoduchšie a ľahšie. Ťažká, veľmi ťažká práca je to. Spievať s hlasmi to znamená, že tam nie sú žiadne gitarové ani iné sóla. Zatiaľ sa mi to veľmi dobre robí, lebo sú to všetko veľmi príjemní ľudia a Braňo Kostka je skvelý kapelmajster!“ Chváli skupinu Fragile Richard Müller.

Fragile tvoria speváci Braňo Kostka, Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Jana Golisová, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. Všetci sa na spoluprácu s Richardom veľmi tešia.

„Je to pre nás veľká výzva. Pre nás je Richard Müller najideálnejší interpret a takýto model spolupráce dokonalý. Všetci v skupine máme veľmi radi Richardovu hudbu. Je to projekt, ktorý so sebou prináša strašne veľa práce. My sa nato veľmi tešíme.“ S nadšením opisuje Braňo Kostka.

Za nacvičením každej skladby sú hodiny driny. Pre Richarda Müllera a skupinu Fragile je to však dobrodružstvo, napínavé až nebezpečné. Stačí, keď sa jeden pomýli a celá skladba sa môže zrútiť. Preto je názov skupiny Fragile taký výstižný. HLASY si v podaní „a cappella“ pripravujú nielen hity ale aj menej známe skladby Richarda Müllera.

„Výber skladieb som nechal na Braňovi, lebo predsa len on sa úplne inak orientuje. Skladba, ktorá sa mne zdá dobrá, sa nemusí hodiť na tento spôsob interpretácie. Ale v podstate sme sa zhodli. V zásade v mojom repertoári mám šťastie, že nemám titul, ktorý by som nechcel prezentovať. Takže sme sa skoordinovali a podľa toho teraz nacvičujeme.“ Vysvetľuje proces výberu skladieb Richard Müller.

Prvý krát sa projekt HLASY predstavil naživo v relácii Superstar, kde zaznel Richardov megahit „Po schodoch“. Teraz sa už fanúšikovia môžu tešiť na pripravovaný album a následné turné. HLASY už stihli naplánovať šnúru po Česku a Slovensku v septembri a v októbri! Zatiaľ sú naplánované koncerty v českých mestách Světlov, Olomouc, Ostrava, Šumperk, Božejov, Brno, Praha, Teplice, Karlovy Vary, Pardubice, Příbram, Liberec, Plzeň, České Budějovice a Zlín. Na Slovensku sa HLASY predvedú v mestách Humenné, Prešov, Košice, Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Čadca, Poprad, Špišská Nová Ves, Žilina, Ružomberok, Banská Bystrica, Martin a Piešťany. Vstupenky si môžte kúpiť na www.predpredaj.sk a na facebookovej stránke Richarda Müllera.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Jakub Klimo