Richard Müller a Andrej Šeban sú na pódiu dokonalý pár!

Natrieskaný Ateliér Babylon a na pódiu dve hudobné legendy! Spevák Richard Müller a gitarista Andrej Šeban si po rokoch spolu zahrali a ladilo im to dokonale! Špičkový gitarista dokonca zaspieval skladbu „Koniec sveta“, ktorú zložil pre Richarda Müllera.

Fanúšikovia odspievali hity „Nebude to také ľahké“, „Štěstí je krásna věc“, „Nočná optika“ či „Po schodoch“ a hudobníkov nechceli pustiť z pódia. Jedinečné spojenie hudobných velikánov zažije v predvianočnej atmosfére dnes večer ešte Trenčín.

,

Na jednom pódiu sa v bratislavskom Ateliéri Babylon po rokoch stretli dve ikony slovenskej hudobnej scény! Legendárny spevák, skladateľ a textár Richard Müller si na predvianočný koncert pozval špičkového gitaristu Andreja Šebana. Spojenie Müller Šeban fungovalo geniálne!

„S Andrejom sa vždy hralo výborne aj v časoch, kedy sme si to nemysleli. Dnes to bolo senzačné, lebo Andrej je fantastický muzikant. Sledoval som ho pozorne, to znamená, že som bol jedným z divákov. S tým malým rozdielom, že som nebol v hľadisku, ale na javisku. Sledoval som každý jeho krok po gitare smerom nahor a nadol.“ Neskrýval radosť Richard Müller.

,

Richard Müller a Andrej Šeban sú dlhoroční spolupracovníci, ktorí sa stretli v skupine Banket. Na konte majú niekoľko albumov a stovky koncertov.

„Hralo sa mi veľmi dobre, bol to taký zvláštny pocit po rokoch, ale veľmi dobrý. Richard bol dnes vo výnimočne dobrej forme, čím mi urobil veľkú radosť.“ Tešil sa Andrej Šeban.

,

Koncert odštartoval Richard Müller skladbami „Dve líšky“, „Plesový marš“ a „Požičovňa tvárí“. Na pódiu ho sprevádzala kapela – bubeník Juraj Kuchárek, gitarista Peter Markuljak, hráč na klávesy Matej Benko a basgitarista Viktor Hidvéghy. Hity „Prečo ľudia 20. storočia“ a „Nebude to také ľahké“ odspievali za Richarda fanúšikovia. Atmosferické skladby „Milovanie v daždi“ a „Tlaková níž“ spôsobili fanúšikom doslova zimomriavky. Veľký úspech zožal hit skupiny IMT Smile „Tajné milovanie“, ktorým Richard Müller roztancoval celý Babylon. Potom už na scénu nastúpil Andrej Šeban.

„Myslím si, že to je niečo, čo máme tak zažité za tie roky, toľkokrát sme stáli spolu na pódiu… Domnievam sa, že ja som človek, ktorý s Richardom odohral najviac koncertov v jeho kariére, takže je to už navždy dané a funguje to okamžite.“ Skonštatoval Andrej Šeban.

,

Andrej Šeban predviedol na koncerte fenomenálne gitarové umenie. Špičkový gitarista dokonca zaspieval skladbu „Koniec sveta“, ktorú zložil pre Richarda Müllera.

„Cítil som sa veľmi dobre, lebo tá pesnička je jeho, podobne ako pesnička „Aspoň plakať“. A tú považujem za jednu z najlepších pesničiek, ktorú vo svojom repertoári mám a tá je zhodou okolností takisto Andrejova. Andrej prišiel s tým nápadom, že by bolo možno fajn, keby to zaspieval on a ja som, samozrejme, nebol proti.“ Prezradil Richard Müller.

,

Fanúsikovia si mohli vychutnať skladby „Cigaretka na dva ťahy“ či „Srdce jako kníže Rohan“. Hit „Nočná optika“ v spojení Müller Šeban skrátka nemá konkurenciu. Prídavky „Po schodoch“ a „Štěstí je krásna věc“ priviedli publikum doslova do extázy!

„Dnes máme ďalší koncert, určite nie takýto istý, lebo každý koncert je iný. Rád by som s Andrejom v budúcnosti niečo urobil, ale na to máme, myslím si, ešte dosť času. Aj keď teda, neberte ma radšej za slovo, lebo času nikdy nie je dosť…“ Plánuje Richard Müller. 

,

Nenechajte si ujsť  špičkových hudobníkov a najväčšie hity Richarda Müllera dnes v Piano Clube v Trenčíne. Organizátor ponúka okrem obyčajnej aj VIP vstupenku, ktorá zahŕňa slané pochúťky a sladké dezerty z pekárenskej výroby Dolce Manufactory a ochutnávku lahodného vína. Vstupenky sú v predaji v sieti www.predpredaj.sk

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: René Miko