Richard Autner vydáva novú skladbu Vtáky. Je venovaná smutnej krajine, v ktorej ľudia zabudli spievať

Herec a hudobník Richard Autner predstavuje novú skladbu Vtáky. Ide o clivú, intímnu baladu plnú symbolických odkazov na rozdelenosť, strachy a konflikty zakorenené v spoločnosti, ale vyslovuje aj vieru v lepšie zajtrajšky. Pieseň Vtáky bude súčasťou pripravovaného druhého albumu.

“Skladbu som napísal počas obdobia pandémie. Obdobia strachu, obviňovania a neutíchajúcich konfliktov medzi dvoma znepriatelenými tábormi. Každý mal svoju pravdu a len tá jeho bola jediná správna. Každý, kto si myslel opak, stal sa vinníkom zodpovedným za to šialenstvo tam vonku. Mal som pocit, akoby strach ovládol všetko. Vytratila sa radosť a tých pár vzácnych úsmevov muselo zostať skrytých pod rúškom tajomstva. S týmto pocitom som si sadol ku klavíru. A tak vznikla pieseň Vtáky. Pieseň o krajine, ktorú opustilo vtáctvo. Pieseň o krajine, kde nastalo ticho. Pieseň o ľuďoch, ktorí zabudli spievať. Je to vlastne taká moja tichá modlitba za deň, keď sa už podobné spory nebudú viesť. Nielen na našej planéte, ale ani v najodľahlejších kútoch Vesmíru. Verím, že ten deň príde,” hovorí Richard Autner.

Na novinke tento všestranný umelec spolupracoval s už ustálenou zostavou spriatelených hudobníkov. Koproducentom skladby je opäť Richardov kamarát a tiež kapelník Marek Žilinec. Pieseň vkusne dopĺňajú aranžmány dychových a sláčikových nástrojov.

Vtáky sú druhým zverejneným singlom z pripravovaného nového albumu Richarda Autnera. Tým prvým bol duet Len nám dvom s Nelou Pociskovou, s ktorou Richarda okrem priateľstva a účinkovania v rovnakom seriáli spája už aj spoločné koncertovanie. Najbližšie spolu vystúpia 23. mája v Dolnom Kubíne. Potom Autnera čakajú viaceré letné koncerty a festivaly s kapelou a tiež v tandeme s Martinom Geišbergom.

Richard Autner – Vtáky (stream): https://slnko.lnk.to/vtaky
Richard Autner na Instagrame: https://www.instagram.com/richardautner
Richard Autner na Facebooku: https://www.facebook.com/richardautner.music

TS
FOTO: Lujza Černušková