Režisér Olmo Omerzu v A4!

Kino inak, ktoré je súčasťou A4 ‒ priestoru súčasnej kultúry, predstaví v septembri tvorbu talentovaného slovinsko-českého režiséra Olma Omerzu. Vďaka spolupráci s distribučnou spoločnosťou Filmtopia navštívi Omerzu 20. septembra Bratislavu a osobne uvedie svoj najnovší Rodinný film.

Olmo Omerzu je talentovaný režisér, ktorý si postupne získava európske renomé. Jeho dva celovečerné filmy, chladné pozorovania nefunkčných vzťahov bez tradičnej psychologizácie, patria k tomu najzaujímavejšiemu, čo v Česku za posledné roky vzniklo. Jeho debut Príliš mladá noc, premiérovaný na Berlinale a známy aj zo slovenských kín, je príbehom dvoch chlapcov, ktorí sa po silvestrovskej noci náhodne ocitnú na byte s mladou ženou a dvoma mužmi.

rodinny-film-2

V utorok 20. septembra bude Kino inak premietať Rodinný film ‒ film o dospievaní a rodinných tajomstvách. Snímka sleduje dvoch tínedžerov a to, ako si poradia s nadobudnutou slobodou, keď ich rodičia nechajú samých doma a odídu na plavbu po oceáne. Obaja si do bytu nasťahujú svojich kamarátov a žijú si bezstarostne, až kým nestratia kontakt s rodičmi.

rodinny-film-3

Po projekcií sa budú môcť diváci rozprávať s režisérom, pre ktorého to bude jediná obdobná návšteva na Slovensku.

rodinny-film-4

V stredu 28. septembra si na ojedinelej projekcii budú môcť diváci pozrieť tri študentské filmy Olma Omerzu, ktoré nakrútil na pražskej FAMU. Tie ukazujú cestu k jeho celovečerným filmom ‒ vidíme diela so silným rukopisom postavené na atmosfére, strohé rozprávanie s výpustkami a komplikované medziľudské vzťahy.

Viac informácií:

https://www.facebook.com/events/1092433140847320/
https://www.a4.sk/program/2016-09-20-20-00
https://www.a4.sk/program/2016-09-28-20-00

Zdroj: A4 – priestor súčasnej kultúry