REFORE vypouštějí poslední singl před vydáním desky a chytají v Klobukách křest

Valašské kladivo REFORE se třetím singlem z chystané desky mlátí do hlavičky hřebíku jako smyslů zbavené. Vydání „Illusion of Existence“ už je na spadnutí, a tak zintenzivňují útok.

Nejnovější singl – stejnojmenný „Illusion of Existence“ shrnuje kafkovské téma desky pojednávající o našich jistotách a nejistotách, šálení smyslů a pochybnostech o realitě. Konkrétní příběh skladby přibližuje autor textu a zpěvák Fera: „Skladba je o člověku, který prožívá strašlivý příběh. Běží lesem, utíká před něčím nehmatatelným. Bojí se, ale neví, před čím přesně utíká. Má šílený strach, ale není si jistý, jestli je to celé realita, nebo je jen ve snu a nic skutečného mu nehrozí. Najednou se objeví v místnosti bez dveří a oken, která se na něj začne stahovat. Probudí se a zjistí, že to celé byl jen sen, ale realita jeho skutečného života je mnohem hrůznější.“

Téma iluze a reality je leitmotivem celé desky. Každý se někdy obrňujeme slonovinovou věží před nepříjemnou realitou a vytváříme si vlastní svět, do kterého projektujeme své nenaplněné sny. REFORE si s tímto tématem a agnostickou myšlenkou nepoznatelnosti reality skrze zkreslující smysly pohrávají napříč celou deskou „Illusion of Existence. Hlavním poselstvím podle Fery je: „… že každý máme svůj svět iluzí, ale ať jsou sebehorší, je třeba mít se na pozoru, protože realita může být ještě horší.“ Deska vyjde 16. února na fanouškovsky oblíbeném vinylu, ještě oblíbenější kazetce, CD a samozřejmě na všech digitálních platformách.

Singl „Illusion of Existence“ je posledním před vydáním desky, den po vydání, tedy 17. února, se chystá ve Valašských Klobukách zimní verze festivalu tentokrát pod hlavičkou Thrash nebo Běž. Na festivalu kromě REFORE vystoupí EXORCIZPHOBIA, NAHUM, FAÜST, LAID TO WASTE, 1000BOMBS, LIBIDO CHALLENGE, MÖRGHUUL a DEVIANCE.

Zdroj: TS