Red Bull Soundclash mieri na Slovensko!

Unikátny koncept hudobnej konverzácie, aký na Slovensku ešte nebol. Dve pódia, dve kapely oproti sebe, 5 kôl hudbného súboja a uprostred diváci burcujúci k jedinečným výkonom, sú zároveň rozhodcovia súboja.

Premiérový Red Bull Soundclash na Slovensku sa uskutoční 16. novembra 2012 v budove Starej tržnice v Bratislave a tvárou v tvár sa legendárnemu Vidieku postaví najlepšia koncertná kapela Puding Pani Elvisovej. Inak chronicky známe pesničky, ako ste ich doposiaľ nepočuli.Večerom v historickej Starej tržnici bude sprevádzať Robo Roth.

Keď v roku 1986 zažívalo Československo šialenstvo s názvom Vidiečan, členovia Pudingu pani Elvisovej ťahali ešte kačičku po dvore. Dvadsaťpäť rokov na scéne, to hocikto nevydrží. Pino od Pudingáčov hovorí:,,Vidiek počúvame od základnej školy. V škole v prírode sme si s Milošom (bicie) púšťali z jukeboxu ich pesničky a boli sme nadšení.”

Pudingáči hlásajú woonkypop a je to kapela. ktorá má všetko. Skvelú budúcnosť aj minulosť, tri albumy, niekoľko ocenení za kapelu roka na Radio_Head Awards. V roku 2012 obhájila titul najlepšia koncertná kapela a singel roka so skladbou Astoria. Žánrovo a generačne rozdielne kapely, ktoré  sa postavia na protilahlé pódiá a v piatich kolách budú súperiť o hlasy prítomného publika.

,,Ani minútu sme neváhali s ponukou zapojiť sa do Red Bull Soundclash. Ideme do toho naplno a budeme sa snažiť zodpovedne sa pripraviť,” povedal Vidiečan Richard Jajcaj. Neočakávané hudbobné štýly, cover verzie a tromf v podobe utajeného hosťa budú riešiť obe kapely. ,,Každá kategória bude výzva, najmä Take over od Vidieku bude výzvou. Janko Kuric má špecifický a nenapodobiteľný prejav. Je to niečo nové, nečakané a určite to bude vzrušujúci zážítok,” zakončil Pino.

NÁZOVDETAIL BODY
Warm UpKaždá kapela zahrá 3 vlastné pesničky 
CoverVybraný cover song zahrajú obe kapely vo svojej vlastnej verzii.1 bod
Take OverJedna kapela začne hrať svoju pieseň a druhá ju musí dohrať po svojom2 body
ClashKapely zahrajú 3 vlastné pesničky v troch odlišných žánroch.3 body
Wild CardKaždá kapela zahrá so svojim, do poslednej chvíle utajovaným, hosťom.1 bod

Vstupenky na Red Bull Soundclash sú limitované a záujemci majú možnosť ich zakúpiť prostredníctvom siete TICKET PORTAL www.ticketportal.sk. Uvádzacia a počtom limitovaná cena je 18 EUR.

Zároveň vstupenky môžete vyhrať v súťaži. Na 250 ml Red Bull plechovke limitovanej edície k Red Bull Soundclash sa nachádza kód pod viečkom. Po zadaní kódu na webe  www.redbull.sk/soundclash a zahlasovaní za pieseň do kola Cover, môžu súťažiaci vyhrať vstupenky na podujatie. Výhercovia sa žrebujú zo súťažiacich každý deň!  

Viac o Red Bull Soundclash na www.redbull.sk/soundclash

LIMITOVANÁ EDÍCIA RED BULL PLECHOVKY – K unikátnemu podujatiu patrí unikátna plechovka, preto po prvý krát na Slovensku prináša Red Bull na trh limitovanú edíciu. 250ml plechovka s funkčnou komunikáciou podujatia Red Bull Soundclash je na trhu od 23. augusta a v počte 1 milión kusov si ju môžete zakúpiť na celom slovenskom trhu. Pod viečkom každej plechovky je unikátny kód, ktorý po zadaní na webstránke www.redbull.sk/soundclash a zahlasovaní za pieseň do kategórie Cover Song môžu zákazníci vyhrať vstupenky na Red Bull Soundclash, ktoré sa uskutoční 16. novembra v historickej budove Starej Tržnice v Bratislave.

Zdroj: Red Bull SK