Rapujúci spevák s gitarou Lauko si plní sen novým singlom „Daj mi cash“!

Spevák Dominik Lauko študuje muzikálový spev, podniká a po novom sa pustil aj do hiphopu. Novinka “Daj mi cash” je predzvesťou EP s názvom “22”, ktoré vyjde na všetkých streamovacích platformách už 15. decembra 2020.

Dominik Lauko pochádza zo stredoslovenského kúpeľného mesta Dudince. Veľmi skoro objavil gitaru a odvtedy ju nepustil. S kapelou Chilli Fellaz nahral debutový funky album a veľmi skoro začal aktívne hrávať na festivaloch, firemných večierkoch, ale aj svadbách. S honorármi narábal vždy zodpovedne a svedomito sa tak prepracoval k založeniu vlastnej taxislužby. Napriek tomu, že podniká, považuje sa hlavne za muzikanta. Na Akadémii umení v Banskej Bystrici študuje muzikálový spev, vyskúšal si aj klasickú hudbu a jazz. Pre jeho okolie bolo preto prekvapením, keď sa odrazu rozhodol pre hiphop.

“Celé to začalo výzvou Hot-16-challenge, v rámci ktorej sa raperi vzájomne hecovali a nahrávali 16-taktové improvizácie. Dosť ma prekvapilo, keď ma cez instagram takto vyzval sásovský raper Proces. Vôbec som sa na to necítil, nikdy som nerapoval. Nechcel som však sklopiť uši a tak som sa do toho pustil. Odrazu som sa v tejto polohe našiel a pozitívna odozva ma nakopla, aby neostalo len pri tom. Ako muzikant sa nechcem obmedzovať a vyhraňovať na jeden žáner, rád experimentujem.” tvrdí Dominik.

Nahrávka “Daj mi cash” vznikala v štúdiu Môlča records. “Viem, že raperi si väčšinou kupujú hotové podklady spoza mláky, ale ja som obklopený neuveriteľne šikovnými hudobníkmi a bola by škoda to nevyužiť. Nahrávku sme v štúdiu nahrávali aj so živými nástrojmi a o produkciu, mix aj mastering sa postaral René Bošeľa.”

Vo videoklipe Dominik parkuje luxusný Nissan GTR a nechá sa zvádzať modelkou Ivanou Zvaríkovou, ktorá je finalistkou Miss Slovensko 2020. O kameru a réžiu videoklipu sa postaral Robert Bošeľa zo štúdia Môlča records, v ktorom vznikala nahrávka.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by LAUKO (@laukodominik)

Sledujte Dominika na jeho instagramovej stránke, aby ste boli medzi prvými, kto si bude môcť vypočuť ďalšie novinky z EP “22” už 15. decembra 2020.

Zdroj: TS