Rapsodéve vydáva apokalyptickú novinku Peter & Lucia

Po mrazivom comebacku s piesňou Porcelánová prichádza hudobný projekt speváčky Ivany Pinčákovej, Rapsodéve, s ďalšou novinkou, ktorou je pieseň Peter & Lucia. Tá vytvára predstavu apokalyptického sveta, v ktorom sa rúcajú všetky istoty, ideály i viera v ľudskosť.

Ostáva len základný zmysel – hmat, a tak sa protagonistka piesne uzatvára s blízkou osobou do bezpečného úkrytu, kde je telesnosť jedinou pravdivou a poslednou rečou. Apokalyptickou atmosférou nasiakla pesnička v dôsledku udalosti z 24. februára, začiatku vojenského konfliktu na Ukrajine. Pieseň je teda impulzom, v ktorom sa pretínajú pocity frustrácie, no zároveň odhodlania žiť v zmysle hesla „Carpe diem“ až do konca.

Ako aj pri predošlej skladbe, text a spevácka linka Ivany doplnila inštrumentál vytvorený Martinom Piskom, ktorý sa taktiež postaral o produkciu piesne. Netradične pieseň vychádza vo formáte lyric videa a po pár živých hraniach, v ktorých ju Rapsodéve predstavili naživo, je pre poslucháčov od nedele dostupná i na streamovacích platformách.

Zdroj: TS