Rancid na Mighty Sounds 2023

Kapela, jejíž jméno bylo v souvislosti s Mighty Sounds hojně skloňováno od počátku existence festivalu, bude vévodit programu 17. ročníku – do Tábora dorazí kalifornští Rancid. Akce se uskuteční 23.-25. června 2023.

Ačkoli jsou termíny jako legenda či kult často zneužívány, v případě Rancid snad ani nelze volit jiná slova. Jen málokterá kapela totiž po mnoho let tak brilantně propojuje žánry punk a ska a nezřídkakdy zabrousí i do subžánrových škatulek jako reggae či oi!, na jejichž pilířích je festival Mighty Sounds postavený.

Kapela Rancid se zformovala v roce 1991 z pohrobků skupiny Operation Ivy. Na kontě mají Rancid přes 30 let na scéně, devět desek a tisíce koncertů. Kapela je složená z několika osobností, ovšem nejvýraznější z nich je zpěvák, kytarista, producent a vlastník vydavatelství Hellcat Records, Tim Armstrong. Ten je mimo jiné i srdcem projektu Transplants či unikátního počinu Tim Timebomb, v rámci něhož s přáteli natočil desítky originálních věcí i cover songů. Timův nakřáplý a nezaměnitelný hlas je však především hlavním poznávacím znamením Rancid.

Už teď je jasné, že 17. ročník festivalu Mighty Sounds bude výjimečný. Vstupenky v limitované edici 2000 ks jsou nyní k mání za 2890 Kč a pořídit je lze ZDEPo jejich vyprodání se cena zvýší. Veškeré informace o programu i o nákupu vstupenek lze nalézt na www.mightysounds.cz.

*MIGHTY SOUNDS vol. 17*
23. – 26. června 2023
Tábor, letiště Aeroklubu Tábor
To nejlepší z punku, punkrocku, rock‘n’rollu, reggae, hc, ska a rockabilly
http://www.mightysounds.cz/
https://www.facebook.com/mightysounds
https://twitter.com/MightySounds

Zdroj: TS