Ramchat zverejnil novú pieseň Vertigo z chystaného vinylového EP Zmar!

Martinskí pagan metalisti Ramchat zverejnili klip k piesni Vertigo. Jedná sa o B stranu z chystaného vinylového sedempalcového EP Zmar, ktorý majú chalani pokrstiť 9. 12. na ich pripravovanom festivale KrutoFest 2023 (DK Dražkovce, 17 hod – Depresy, Tortharry, Ador Dorath, Krajiny hmly, Panychida, Dark Seal, Poludnica a Ramchat, vic informácií tu.

„Je to už taká tradícia prekladať naše dlhohrajúce albumy krátkymi singlami. Toto bude v poradí už naša piata asfaltová platnička a opätovne sa bude jednať o limitovanú, ručne číslovanú edíciu, ktorá sa behom chvíle vždy vypredá a obratom sa tak stáva slušnou raritou,“ vyjadril sa gitarista a mozog Ramchat, Hirax. Ten je zároveň autorom hudby i textu piesne Vertigo.

„Skladba začína pre nás netradične, priam orientálnou pasážou. Dal som si na mieru vyrobiť perzský cimbal, Juraj Hnilica, ktorý do piesne zároveň naspieval vokály, fúkol aj do didgeridoo, takže vznikli pre nás skutočne nové zvukové plochy. A textovo som mal na mysli skôr obraz trasu duše, nie krútenie hlavy. Vcítil som sa do kmeňového bojovníka, ktorý v zákope čaká na povel veliteľa vyraziť do boja a ísť zabíjať. V mene “viery”, iného postoja, pre rozhodnutie rady “múdrych”. Nikdy som nebol za agresívne riešenia problémov, deti nebijem a vojnu považujem za najväčší prejav hlúposti a nízkosti ľudstva. Mier.“
Titulnú pieseň Zmar kapela zverejní týždeň pred festivalom KrutoFest.

Klip k piesni Vertigo: https://www.youtube.com/watch?v=D05Nc8V2nbE
Tričko Vertigo: https://www.hiraxshop.sk/oblecenie/tricka/panske-potlacane/ramchat-vertigo-ts.htm

Zdroj: TS
Foto: Pavel Dolas