Rakúsko navštívia v novom roku aj LMFAO, Metallica, Il Divo či Black Sabbath!

VIEDEŇ – Bohatá ponuka koncertov a festivalov všetkých žánrov čaká v novom roku našich rakúskych susedov. Podujatia sú hojne navštevované aj Slovákmi, všetky vstupenky sa dajú pohodlne kúpiť v sieti Eventim aj cez internet. Na mnohé koncerty navyše pripravuje organizátor aj autobusovú dopravu z Bratislavy.

Návštevníkom tak odpadajú nielen starosti s parkovaním, ale môžu si koncert užiť aj s pivkom v ruke. Ponuka je naozaj pestrá. V apríli potešia (isto nielen ženské) publikum štyria speváci pood značkou Il Divo. V máji pricestuje do Viedne popová dvojica LMFAO, v júni zasa legenda v pôvodnej zostave BLACK SABBATH. Ešte začiatkom júna sa len 40 kilometrov od Bratislavy začne najväčší rockový festival v strednej Európe NOVA ROCK.

Nova Rock

Prvý júlový víkend bude v areáli Ottakringer Areny vo Wiesene patriť milovníkom nestarnúcich evergreenov – Lovely Days festival. To najlepšie v žánroch jazz a blues prinesie The Nova Jazz & Blues nights 21. júla v rovnakom priestore rakúskeho Wiesenu. Kompletná ponuka veľkých festivalov i koncertov v Stadthalle aj v malých kluboch je na oficiálnej stránke: https://www.skalarmusic.at/.


IL DIVO, 20. APRÍL 2012, WIENER STADTHALLE – Klasické romantické balady ale aj nezabudnuteľné svetové hity v originálnom podaní štyroch fešákov, ktorých spojil slávny Simon Cowell. V sprievode orchestra ponúknu najznámejšie piesne odeté do operného šatu a uspokoja tak nielen všetky prítomné ženy, ale aj menšinu pánov.


LMFAO, 11. MÁJ 2012, WIENER STADTHALLE – Bláznivá popová dvojica známa najma hitmi I’m sexy and I know it a Party Rock Anthem sa do Viedne vracia po úspešnom, vypredanom koncerte v klube Gasometer. Tentokrát si dali za cieľ vypredať veľkú Stadthalle, v ktorej v minulosti koncertovali legendy ako Rolling Stones, Queen i Red Hot Chilli Peppers. A všetci vedia, že tento cieľ vôbec nie je nereálny.


NOVA ROCK, 8. – 10. JÚN 2012, PANNONIA FIELDS II – Najväčší rockový festival v strednej Európe stihol ešte pred Vianocami zverejniť prvé mená z lákavého programu: Metallica, Slayer, Machine Head, Within Temptation a ďalší sú už v predstihu dostatočnou zárukou, že program trojdňovej letnej akcie bude opäť stáť za to.


BLACK SABBATH, 26. JÚN 2012, WIENER STADTHALLE – Kapela Black Sabbath využila symbolický dátum 11.11.2011 a ohlásila reunion v pôvodnom zložení. Vo Viedni vystúpia 26. júna v priestoroch miestnej Stadthalle. Vstupenky na koncert, na ktorý sa roky čakalo, sa predávajú v sieti Eventim. V predaji budú aj lístky na autobusovú dopravu z Bratislavy do Viedne a späť.


LOVELY DAYS, 7. JÚL 2012, OTTAKRINGER ARENA WIESEN – Festival by mohol niesť prívlastok “oldies”, no jeho program láka čoraz viac aj mladšie ročníky. V minulých rokoch tu hrali legendy ako Toto, Santana, Roxy Music aj Robert Plant. Letné vydanie roku 2012 ponúkne v sobotné júlové popoludnie kvalitný program nielen pre pamätníkov.

THE NOVA JAZZ & BLUES NIGHTS, 21. JÚL 2012, OTTAKRINGER ARENA WIESEN – To najlepšie z jazz & blues každoročne prináša The Nova Jazz & Blues festival. Minulý rok mala svojim vystúpením ozdobiť aj Amy Winehouse, no práve počas podujatia sa k fanúšikom dostala správa, že skonala. Podujatie napriek tomu ponúklo vynikajúce koncerty od Jamie Cullum, Erikah Badu, Aloe Blacc, Keziah Jones a ďalších.


FM4 FREQUENCY, 16. – 18. AUGUST 2012, GREEN PARK ST.POLTEN – Dlhodobo jeden z 10 najlepších európskych festivalov! V predaji je prvá edícia najvýhodnejších vstupeniek na trojdňové podujatie. Program opäť ponúkne prierez tým najlepším, čo nová gitarová aj elektronická hudba ponúka. V minulých rokoch festival ozdobili hviezdy ako Foo Fighters, Muse, Radiohead, R.E.M. … kto si trúfa uhádnuť, aké mená to budú toto leto?


SUNSPLASH RELOADED, 25. AUGUST 2012, OTTAKRINGER ARENA WIESEN – Reggae a ska sú poznávacím znakom pre Sunsplash Reloaded festival. Tradičný termín na konci augusta zaručí príjemné počasie. Areál vo Wiesen zasa neopakovateľnú, miestami až rodinnú atmosféru. Jednodňová akcia s možnosťou stanovania pri lese rozhodne stojí za to!

Vstupenky na všetky podujatia Skalar music sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti Eventim.

Zdroj: SKALAR ENTERTAINMENT GmbH
Publikoval: Redakcia GREGI.NET