Radio City siedmy raz rozsvietilo Prahu a vybralo skoro štvrť milióna českých korún pre deti z Krče!

Pražské radio City 93,7 FM už posedmé organizovalo neobvyklý předvánoční charitativní projekt, ve kterém spojilo celou Prahu prostřednictvím největšího symbolu pražských Vánoc, vánočního stromu na Staroměstském náměstí.

head_rozsvitte_full

Každý mohl i letos sponzorovat svou vlastní žárovku na tomto stromě, poslat dárcovskou DMS a také si ji osobně symbolicky rozsvítit na webových stránkách www.radiocity.cz.

Rozsvitte s nami Prahu - Milena Kozlova a Bara Lukasova

Letošní výtěžek přesáhnul poprvé magickou dvousettisícovou hranici a zastavil se na rekordní částce dosahující téměř čtvrt milionu korun. Posluchači radia City zaslali nejen úžasných 7.135 DMS, ale i další individuální finanční příspěvky, ze kterých získal Nadační fond Dětský úsměv 247.811,50 Kč na nákup oxymetrů a vybavení nové herny pro Dětské centrum – Krč. To vše prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Život dětem, se kterou jsme letos spolupracovali.

„Každý z nás občas propadá skepsi a letos jsme asi mnohokrát měli pocit, že v naší zemi nejdou věci tím správným směrem. Díky tisícům posluchačům radia City, kteří letos přispěli na projekt Rozsviťte s námi Prahu, dokonce až z daleké Indie, kde nás také poslouchají, tento pocit zmizel. Nahradila ho radost a taky naděje, že pro věci, které mají smysl, umíme táhnout za jeden provaz a sáhnout i do vlastní kapsy“, říká ředitelka programu radia City, Bára Lukášová.

RSNP_sek_2013_image

Projekt „Rozsviťte s námi Prahu!“ vyvrcholil 30. listopadu na Staroměstském náměstí, kde byl za přítomnosti  ranních moderátorů radia City Vojty Eflera a Ivy Lecké předán symbolický šek s uvedenou částkou ředitelce Nadačního fondu Dětský úsměv, paní Mileně Kozlové. Projekt radia City podpořili a své DMS odeslali i patroni letošního ročníku: Jan Potměšil, Vojta Dyk, Marta Issová, Jana Stryková a Kryštof Hádek, kterým patří také velký dík. Především ale děkujeme všem Pražanům a posluchačům radia City, kteří se zapojili a mají tak své žárovky na pražském vánočním stromě.

Zdroj: Radio City