The Qemists o Slovensku: Prvotriedni DJi a najkrajšie ženy

The Qemists, ktorí aktuálne kraľujú britskej D´n´B scéne, tento rok zavítajú aj na Slovensko. Jediný exkluzívny koncert odohrajú 22. februára v MMC Klube v Bratislave.

Po minulotýždňovej osobnej pozvánke od The Qemists, zvoláva slovenskú D´n´B komunitu  na veľkú februárovú šou aj jedna z jej hlavných hviezd, B-Complex.  Milovníci drum & bassu si počas  koncertu užijú tiež support zostavy Emonoizboyz i DJa Juniora.

   

Sú len traja, no na LIVE vystúpeniach majú energiu za sto ľudí. Británia im leží pri nohách a cestujú po najväčších európskych festivaloch. Kam prídu, tam nechýba žiaden fanúšik drum & bassu. Hviezdy prestížneho londýnskeho labelu Ninja Tune, The Qemists, zavítajú už o pár dní do Českej republiky, kde odohrajú dva koncerty. Vzápätí si to namieria do Bratislavy. Na Slovensko sa svetoznáma trojica vráti po 2 rokoch, kedy vystúpila na Festivale Grape, na ktorý si vraj dodnes dobre pamätá: „Grape festival bol skvelý, hralo sa nám tam výborne a publikum bolo úžasné!“ spomínajú rodáci z Brightonu a bleskovo vylovia z pamäti ďalšiu dôležitú informáciu, ktorú o Slovensku ovládajú: „Počuli sme o teórii, že na Slovensku sú najkrajšie ženy na svete. Táto informácia zaujíma najmä single členov nášho bandu (smiech).“

The Qemists Live 3

Okrem slovenského publika a krásnych dám sa hviezdni The Qemists už nevedia dočkať na prestížny support od ich spriateleného DJa B-Complexa. „Teším sa, že chalani odohrajú koncert v Bratislave. V rámci bass scény je to jeden z najlepších projektov, ktoré takto koncertujú. Ich treky sa často objavujú v mojich setoch a rozhodne je na čo sa tešiť!“ pozýva fanúšikov na veľkú drum & basovú párty B-Complex. Ako The Qemists prezradili, keďže B-Complex má silnú fanúšikovskú základňu aj v ich rodnom Anglicku, veľmi dobre poznajú jeho hit „Beautiful Lies“, ktorý sa aktuálne pýši bezmála 10 miliónmi vzhliadnutí na Youtube. „B-Complexa poznáme a už sa nevieme dočkať, kedy si s ním zahráme a dáme párty. Jeho „Beautiful Lies“ máme radi. Sme tiež priatelia a fanúšikovia DJa L Plus, ktorý predstavil v poslednej dobe pár hriešne dobrých noviniek.“

The Qemists Live 6

Po odchode zo Slovenska si to drum & bassoví alchymisti namieria rovno domov, do štúdia v Británii, kde aktuálne finišujú prácu na svojom treťom LP. „Chceme ho dokončiť skôr, než vycestujeme na letné festivaly. Viac informácií, kde budeme hrať, zverejníme čoskoro,“ dodávajú a pripájajú špeciálny odkaz pre slovenských fanúšikov, kvôli ktorému si naštudovali slovenčinu: „Príďte na párty s nami v Bratislave 22. februára – bude veľa ťažkých beatov a basov! (Hope that makes sense!)“.

Vstupenky na bratislavskú show sú už v predaji za 19,- Eur na portáli Predpredaj.sk https://predpredaj.zoznam.sk/hladaj/?search=qemists&kwd_id=0 a súčasne aj na Ticketportal.sk https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=19126.

https://www.theqemists.com/
https://www.facebook.com/events/652425854822039/

The Qemists

Zdroj: SOUL FOR SHOW