Punkové bangery plné empatie – do Café V lese přijedou Dream Wife

Dream Wife vždy uměli obalit společenské statementy do punkových bangerů a zkombinovat aktivismus s hravostí. Třetí album Social Lubrication není výjimkou. V jejich tvorbě jde především o radost a vášeň – ať už sexuální nebo tu ze života. „Kapela feministicky zuřivá, ale s přístupem Spice Girls,“ napsal magazín Rolling Stone.

Dream Wife vystoupí v Praze poprvé ve středu 22. listopadu 2023. Vstupenky do Café V lese budou v prodeji (420 korun) od 28. července na fource.cz a v sítích GoOut a Ticketmaster.

Třetí album v Londýně usazených umělců otevírá singl Leech, explozivní rocková střela volající po empatii ve světě, kde patriarchát udržuje ženy v tichosti: „Just have some fucking empathy, just have some fucking empathy…,“ opakuje stále dokola zpěvačka s islandským původem Rakel Mjöll. „Empatie je to, co nám umožňuje spolupracovat a budovat společně věci, které jsou větší než my samotné. Moderní společnost nám ale říká, že takové chování je nebezpečné,“ dodávají Bella Podpadec.

Social Lubrication zastihuje Dream Wife v období potkávání nových lidí a prozkoumávání neznámých lidských vztahů. Jejich úderné punkové songy jsou plné napětí a zvědavosti. Na prvním album, které Dream Wife kompletně napsali i produkovali, přeměňují feministické teorie do každodenních činů a každá jejich skladba jiskří vzdorem proti konvencím. 

Zdroj: TS