Puerto pozdravuje zo slnečného Španielska všetkých fanúšikov.

Nedávno mal narodeniny ktoré oslávil sám ale to nič nemení na tom, že znovu prináša svojský latino vibe a darček v podobe nového hudobného projektu. EPčko s v spolupráci so slovenským producentom ktorý si hovorí Rexound (Miroslav Rexa) si nesie názov JGR KNG I.

Jednotka v názve napovedá, že EPčko bude mať pokračovanie, JGR KNG “jaguar king” je tématika v ktorej sa skladby nesú. Charakter, údernosť, rytmiku, hru so slovom, exotický nádych, originalitu a všetko ostatné čo poslucháč navníma sám, to všetko ešte viac podtrhuje mix trendových žánrov Pop, Urban Latino, Afrobeat a Trap/Drill. Skladby sú obohatené rôznymi elementami. V jednej to je kombinácia živej akustickej a elektrickej gitary do afrobeatu ktoré boli nahrávané v španielskom nahrávacom štúdio, v inej zasa spolupráca Puerta s jeho o 10 rokov mladším bratom ktorý si hovorí 23youngblood.

O zvuk celého projektu sa postaral Sushiboy, vynímajúc skladbu PNKRNG ktorú mastroval dobre známy Marek Šurin. Celé EPčko Puerto nahrával v španielskom prostredí. 

“Všimol som si, že už mám dokončené tri skladby v ktorých som spomenul slovo šelma alebo panter. Všetky tri robil ten istý producent ktorý sa nazýva Rexound. Zhodli sme sa, že pridáme 2 skladby a spravíme spoločné EP. Tématicky je celkom vyvážené. Povedal by som, že 2 skladby pre ženy a 3 pre zvyšok osadenstva.

Je to zas nadčasová hudba, niečo v čom som ja doma a čo sa mi tvorí s lahkosťou. Verím, že si každý príde na svoje. A zároveň už teraz môžem povedať, že sú nachystané ďalšie veci ktoré prídu skôr ako by sa dalo čakať.”

JGR KNG I. – YouTube

TS