Puding pani Elvisovej s temnou novinkou Paradox Výmyslov

Skupina Puding pani Elvisovej vydáva ďalší singel z ich pripravovaného albumu. Tentokrát kapela pripravila novinku Paradox Výmyslov s o niečo temnejším zvukom a vážnejším textom v porovnaní s ich predchádzajúcou tvorbou.

Čo je za vznikom textu a posunu kapely k vážnejším témam nám priblížil bubeník Miloš: „Text k tejto novinke vznikol tradične na veľkom gauči v našej skúšobni. Vždy pred skúškou si sadneme a iba sa rozprávame, čo kto zažil a aký mal víkend a nezriedka sa debata stočí aj na politiku, či na spoločenské témy. Je naozaj neuveriteľné v akej dobe žijeme a čomu všetkému sú ľudia ochotní veriť. Hoaxy, nepotvrdené a zároveň senzačné správy zdieľané ľudmi, ktorí nikde neboli, nič nezažili, nečítajú knihy, no majú pocit, že objavili svetové sprisahanie.”

Zvukovo sa pesnička líši od bežnej tvroby PPE, tempo je pomalšie a ťažšie a bezstarostnú náladu vystriedala naliehavosť. “Táto nova poloha nás dosť baví a cítime sa v nej veľmi dobre. Počas produkcie skladby sme experimentovali s rôznymi skreslenými zvukmi klávesov a keď sme náhodou vyskúšali klasický zvuk klavíra, tak skladba chytila tú správnu mierne depešácku atmosféru, ktorá jej dodáva na sile a vážnosti.” objasňuje klávesák a gitarista Pino.

Videoklip vznikal opäť v réžii samotnej kapely a bol točený na mobil. Tento klip sme natáčali u Miloša v pivnici, kde je mimoriadne temný priestor, ktorý dokonale ladí k textu skladby. No a po zotmení sme vybehli do lesov Malých Karpát, kde sme vďaka svetlám vytvorili tajomnú atmosféru a namiesto  dymostroja sme mali klasický oheň a tak sme potom v taxíku smrdeli ako indiáni:)” vysvetľuje proces vzniku Miloš.

S postprodukciou videoklipu kapele pomohol mladý slovenský videomaker Callman, o cover sa opäť postarala Kristína Uhrákova z Pressink.sk , ktorá je aj autorkou nového farebného loga a vizuálnej identity PPE. Mix a produkciu mal na starosti Tomáš Lobb a o finálny master sa postaral producent GAEX z Českej republiky.

Skladba Paradox Výmyslov je dostupná na všetkých streamovacích platformách. Členovia Pudingu pani Elvisovej naďalej pracujú na novom albume, ktorý by veľmi radi skompletizovali a vydali v roku 2024.

Puding pani Elvisovej – Paradox Výmyslov
YouTube: https://youtu.be/_Bt-L7aBhls
Streaming: https://rukahore.ffm.to/ppe_paradoxvymyslov

Zdroj: TS