PUBLIC IMAGE LTD SE VRACÍ DO LUCERNA MUSIC BARU S NOVOU DESKOU

Legendární britská kapela Public Image Ltd Johna Lydona (Sex Pistols) vydává jedenácté řadové album, které představí během velkolepého turné s 38 zastávkami i v Praze. 16. října se, po pěti letech, vrátí na pódium Lucerna Music Baru, kde oslaví neuvěřitelných 45 let od založení. Vstupenky jsou k dispozici od pátku 14. dubna 11:00 za 945 Kč na musicbar.cz a goout.cz.

Public Image Ltd patří k nejvlivnějším a nejinovativnějším kapelám historie, což dokazuje i fakt, že 45 let od založení má stále početné publikum a fanoušky po celém světě. Přestože si kapela dala v minulosti 17 let trvající pauzu, tak po znovuobnovení činnosti v roce 2009 se na scénu vrátila v plné síle a s ještě větší chutí bořit hranice žánrů a hudebního projevu. Právě díky specifickému a nezařaditelnému hudebnímu projevu a osobnosti Johna Lydona se kapela víc než čtyři dekády těší oblibě fanoušků a stále, i navzdory pauze, funguje a tvoří.

Jedenácté studiové album s názvem End of World se kapela rozhodla věnovat zesnulé manželce Johna Lydona Noře, která na začátku dubna prohrála svůj boj s Alzheimerovou chorobou. Album vyjde 11. srpna 2023 a bude obsahovat celkem 13 tracků, podle kapely těch nejlepších, které kdy napsali. John Lydon k desce dodává, že když se kapela sešla ve studiu: „byla to prostě masivní exploze nápadů,“ a tak je museli realizovat a po osmi letech fanoušky potěšit novými skladbami.

V lednu letošního roku kapela vydala singl Hawaii, romantickou baladu, kterou hudební publicisté označovali za něžnou a emotivní skladbu, která připomíná šťastnější doby a která vykresluje Lydonovu lásku k jeho ženě. A přestože John Lydon píseň skutečně napsal pro svou manželku, kapela fanoušky varuje, že ti z nich, kteří doufají, podle prvního vydaného singlu, že na desce uslyší jemnějšího a něžnějšího Johna, budou překvapeni.

Hned druhý singl Penge, který vyšel v den oznámení turné, dokazuje, že se od Public Image Ltd dočkáme i pověstné syrovosti, drsnosti a experimentů. Přijďte si novou desku poslechnout v říjnu naživo!

Lucerna Music Bar & D Smack U Promotion present
Public Image Ltd / UK
End Of World Tour
16.10. 2023, doors 20:00
Lucerna Music Bar, Praha
www.musicbar.cz
Vstupenky za 945 Kč v předprodeji od pátku 14. dubna 11:00 na musicbar.cz a goout.cz. Vstupné na místě 990 Kč.
Vstupenky online: https://musicbar.cz/cs/program/public-image-ltd-uk-2/
Facebook událost: https://www.facebook.com/events/5877343102376970/

Zdroj: TS