Prvý koncert kapely 7P.M.

Nová košická kapela 7 P.M. vystúpi úplne po prvýkrát na streche košického kultúrneho centra – Važecká. Hosťovať im bude hudobná špička v hre na saxofón Mário Gapa Garbera.

V piatok 25. septembra o 19.00 hod. verejne vystúpi v spolupráci s Košickými kultúrnymi centrami (K-13) kombo hudobníkov, ktorí si hovoria 7P.M.

Súčasťou hudobného komba je speváčka, textárka a hudobníčka Barbora Repková, na klavír zahrá Filip Mischura, ktorého môžete poznať aj z kapely Universum Project. Gitarou sa pripojí Ján Kmec, gitarista a producent, okrem iného aj projektu Soul Notion. Na bicie zahrá Adam Klobušník, pôsobiaci aj v projekte Bubonz. Hosťovať im bude výrazný hudobník a slovenská špička v hre na saxofón, dlhoročný člen kapely IMT Smile Mário Gapa Garbera.  

Od začiatku po názov

Dvojica Ján Kmec a Adam Klobušník chceli hrávať a hľadali niekoho kto by im „sedel.“ Pridala sa k nim speváčka Barbora Repková, ktorá pôsobí tiež ako textárka. Autorské texty postupne kapela radí do svojho repertoára, ako aj iné slovenské a anglické „prerábky“ piesní. Neskôr sa pridal aj Filip Mischura a doplnil chýbajúci zvuk klavíra. Čo sa týka názvu kapely – prečo 7P.M. (siedma popoludní)? Nad názvom uvažovali pomerne dlho „to je jedna z vecí, ktorú mám ja osobne najmenej rada. Kapela by nemusela mať názov, ak je dobrá, divák si ju zapamätá, zapamätá si ako sa cítil, keď ju počul. Bohužiaľ je názvu potreba, lebo názov robí identitu. A tak sme 7P.M. Skúšame väčšinou o siedmej večer, “ nechala sa počuť speváčka Barbora Repková.

Autor článku: kapela 7P.M.