Prvý hudobný klip vytvorený umelou inteligenciou dáva priestor na zamyslenie

Doba, ktorú žijeme napreduje šialeným tempom. Aj preto by sme si mali dávať pozor na vlastné činy či spôsob života. Skryté odkazy spolu s emóciami, ktoré skupina Volume zakomponovala do vygenerovaného klipu uzavreli pomyselný kruh v rámci EP s názvom Erised. 

Nový počin z dielne skupiny Volume bol poslucháčom dávkovaný postupne. Čerešničkou na torte bol rovnomenný singel Erised. „Nechali sme sa inšpirovať pojmom Zrkadlo z Erisedu. To vždy ukazovalo ľuďom to, po čom túžia. Všetky piesne z tohto EP v sebe skrývajú nejakú problematiku, vždy však aj s riešením,“ povedal spevák kapely Majo Krátky s tým, že cieľom bolo nielen poukázať na ťažkosti, ale aj doliať poslucháčovi dávku pozitivity, energie a ukázať mu cestu von z toho, miestami až začarovaného kruhu.

Videoklip k titulnej piesni sa skupina rozhodla vygenerovať prostredníctvom umelej inteligencie, a to z viacerých dôvodov. „V príbehu piesne sú zakomponované skryté odkazy a tiež akési upozornenie na to, kam ako ľudstvo smerujeme. Ak si na svoje činy nedáme pozor dnes, budúcnosť nás môže dobehnúť,“ dodal Majo. Ďalším z dôvodov bolo uchovanie abstraktnej emócie, ktorá má z piesne plynúť. Týmto počinom sa skupine podarilo posunúť celkový vizuál tvorby o krok ďalej a zároveň si pripísať na konto prvý videoklip vytvorený umelou inteligenciu v rámci Slovenska. 

Zdroj: TS