První várka headlinerů pro 7. ročník Beats for Love je zde!

Ostravský festival pod vysokými pecemi začal se zveřejňováním vystupujících již na začátku prosince minulého roku a k dnešnímu dni je zveřejněno celkem 15 vystupujících. Mezi prvními jsou i hvězdy jako německý Robin Schulz, americký Jauz, norský Orjan Nilsen nebo hardcore královna Anime z Itálie. I v letošním roce na festivalu vystoupí více než 400 umělců ze všech koutů světa.

Robin Schulz PR Pictures by Robert Wunsch February 2018

Korunním klenotem festivalu je bezpochyby multižánrová Love stage, která letos oslaví tříleté výročí. Prvním obřím jménem, které se na ni objeví bude Robin Schulz. Německý DJ a producent, který se umístil na 60. místě v žebříčku DJ Mag Top 100 DJs je známý především díky svým remixům na skladby ‚Prayer In C‘ a ‚Waves‘, která byla nominována na Grammy, a také skladbě ‚Sugar‘. Tato megastar zahraje hned úvodní den festivalu.

Na Love stage se samozřejmě neobjeví jen on. V létě do industriálního areálu Dolní Vítkovice dorazí například holandský projekt Chocolate Puma. “Chocolate Puma na scéně působí bezmála dvacet let a na svém kontě má více než 400 skladeb. Podle nás si tedy rozhodně místo na Love stage zaslouží,” říká ředitel festivalu Kamil Rudolf. Poněkud tvrdší to bude pro hlavní scénu v pátek, kdy vystoupí americký hudební chameleon JAUZ. Ten je známý svými multižánrovými sety pohybujícími se mezi bass housem, dubstepem a trapem. Jeho úspěchy napříč žánry potvrzují spolupráce se jmény jako Tiësto, DJ Snake, Skrillex, Diplo, Netsky či Dillon Francis.

Ani letos pak na Love stage nebudou chybět opravdu velké drum & bass jména a první z nich bude anglický Dimension. DJ a producent velmi tanečního drum and bassu, který spolupracuje se Sub Focus, Wilkinson, Chase & Status a dokonce i s  kanadským Deadmau5em. A u zlomených beatů ještě na chvíli zůstaneme, neboť již byla zveřejněna také první várka jmen pro Drum & Bass stage. Konkrétně jde o britský projekt Loadstar, který za sebou má spolupráci s Ed Sheeranem. Dalším ostrovním projektem, který rozhýbe železa vysoké pece, je Delta Heavy, kteří se nebrání spolupráci ani se zástupci rovných beatů, jakými jsou Martin Solveig nebo Gorgon City. “Delta Heavy v roce 2016 vydali své první album ‚Paradise Lost‘ a letos mají v plánu vydat další. V jejich setu se tedy zřejmě dočkáme pořádné porce novinek,” dodává Kamil Rudolf. Z Nizozemí pak poctí Ostravu svou návštěvou neurofunkový Pythius.

Obojživelná EDM & Trance stage oznámila také tři vystupující pro 7. ročník festivalu. EDM budou v létě reprezentovat italští horkokrevníci Merk & Kremont ze stáje Spinnin’ Records. Z Norska se v červenci přijede do Česka ohřát Orjan Nilsen. “Orjan Nilsen se již celkem 4x umístil v žebříčku DJ Mag Top 100 DJs a je charakteristický pro svůj velmi živelný projev za mixem. Takové vystupující zveme obzvláště rádi, protože pokud to baví je samotné a jde to vidět, baví to i fanoušky,” říká Matyáš Ožana, marketingový ředitel festivalu. Pokud EDM & Trance stage zvládne nápor prvních dvou festivalových dnů, pak ji v pátek definitivně rozloží argentinský bijec Heatbeat.

Velmi oblíbenou zastávkou fanoušků je také Techno stage. Na tu zavítá třeba polský mladík Deas. Z Portugalska pak do Ostravy dorazí Lewis Fautzi, který pravidelně vystupuje v nejlepších berlínských klubech, a prozatím posledním zveřejněným jménem pro tuto stage je holandský Egbert, který vystoupí v živém setu. Prvního headlinera se dočkala i Devastator Hardcore & Hardstyle stage na které vystoupí královna italského hardcore Anime. Na Reggae 2 Jungle stage pak vystoupí legenda francouzského tekna Suburbass, který se vrací po třech letech a prvního zveřejněného jména se dočkala i breakbeat stage na které vystoupí FA73, breakbeatový veterán z Itálie, který je považován za průkopníka breakbeatu na Apeninském poloostrově.

Festival Beats for Love se koná 3. – 6. 7. 2019 v industriálním parku Dolní Vítkovice, Ostrava. Více než 400 umělců z celého světa vystoupí na 13 pódiích. Vstupenky jsou aktuálně v prodeji za 890 Kč + poplatky prodejce. V prodeji jsou i VIP vstupenky a vstupenky do Love campu. Veškeré informace naleznete na webových stránkách www.b4l.cz nebo na Facebook profilu ww.facebook.com/beats.for.love.

Zdroj B4L