Prvé mená zahraničných účinkujúich festivalu Let It Roll.

Největší tuzemský elektronický festival čeká mnoho změn. Festival se stěhuje do nové lokality u Benešova a posunuje se o týden dopředu oproti minulým ročníkům na termín 2. a 3. srpna. Let It Roll je každoročně událostí roku v elektronické hudbě a můžeme opět čekat světovou špičku bass music producentů. První jména jsou již zveřejněna.

Jedna ze stageí na letním Let It Rollu bude dějištěm oslav 15. výročí labelu Virus Recordings, na kterém vyšlo několik releasů, které změnily tvář drumandbassu a jsou součástí pomyslné síně slávy tracků elektronické hudby. Na průběh jubilejního výročí dohlédnou za mixpultem i ti nejpovolanější ze všech „Virusáků“, zakladatelé labelu –  legendární dvojce Ed Rush & Optical po buku s MC Ryme Tyme za mikrofonem. V rámci labelové noci na Virus pódiu zahrají také Optiv & BTK, kteří na Let It Rollu doposud nikdy nehráli.

Významným mezníkem v dramaturgii Let It Rollu je také navázání spolupráce s dalším významným hudebním vydavatelstvím. Páteční noc na hlavním pódiu bude patřit nabroušeným býčím rohům labelu RAM Records. Zveřejněnými účinkujícími této noci jsou Calyx & Teebee, jejichž jména jsou v současnosti skloňována především v souvislosti s jejich albem All Or Nothing. Jejich track Elevate This Sound zaslouženě v mnoha zemích světa vyhrál v národních awards titul „skladba roku“. Dalším producentem, který vystoupí v rámci RAM Records noci je Wilkinson. Momentálně maká na svém debutovém albu a singly jako je Take You Higher naznačují, že o Wilkinsonovi bude v budoucnu ještě hodně slyšet.

Hlavní pódium festivalu se na sobotní noc promění v UKF stage. UKF je největším světovým hudebním kanálem žánrů drumandbass a dubstep. Youtube kanál této značky eviduje téměř jeden milión odběratelů a přes 320 miliónů uživatelských zhlédnutí hudebních videí! Tato stage bude hostit mimo jiné temperamentní jordánskou zpěvačku Ayah Marar. Její mohutný vokál je známý z kooperací na skladbách od producentů Camo & Krooked, DJ Freshe a Bassline Smitha. Můžete od ní čekat průřez bassmusic styly a především neskutečnou energickou show. Na stejném pódiu zahraje také DJ A.M.C, jeden z nejvíce technicky zdatných DJs současnosti. V české Drumandbass Awards vyhrál titul „Světový DJ roku 2012“.

Další jména zahraničních účinkujících organizátoři festivalu zveřejní začátkem dubna. Na festivalu Let It Roll celkem vystoupí přes 25 zahraničních producentů a česká špička DJs žánrů drumandbass a dubstep. Organizátoři avizovali, že letos bude na festivalu postaveno téměř dvojnásobek hudebních pódií než na loňském ročníku.

Letní festival se koná 2. a 3. srpna 2013. Předprodej vstupenek na tento jedinečný a atmosférou nabitý festival můžete zakoupit v síti Ticketportal.

Oficiální webové stránky festivalu: www.letitroll.cz
Facebook page festivalu: www.facebook.com/letitrollcz
Facebook event: https://www.facebook.com/events/608093932537849/
Link na předprodej vstupenek: https://www.ticketportal.cz/performance.aspx?idp=1275894
Fotogalerie z Let It Roll Open Air 2012: https://www.letitroll.cz/photo.html

 Zdroj: LiR