Projekt203 prichádza s novým singlom s názvom Horiace bariéry.

Pesnička, ktorá bude pilotným singlom ďalšieho albumu sympatickej formácie, vychádza dnes aj na výberovke Dark Tunes from Czech and Slovak Caves II portálu Sanctuary.cz.

Bratislavská elektropopová formácia Projekt203 predstavuje novú skladbu s názvom Horiace bariéry. Pesnička, ktorá bude pilotným singlom ich pripravovaného albumu, vychádza dnes aj na výberovej kompilácii Dark Tunes from Czech and Slovak Caves II portálu Sanctuary.cz.

Skladba Horiace bariéry je o nádeji, keď zrazu všetko stratíte, zároveň však nabáda človeka k tomu, aby sa postavil na nohy a vykročil ďalej. Podľa autora hudby Ondreja Peška cítiť už z prvých tónov skladby v porovnaní s ich predchádzajúcou tvorbou výraznú zmenu. „Už počas prvých dní nahrávania nám bolo jasné, že ten hudobný posun bude naozaj citeľný. Nechceli sme sa vracať ku klasickému elektropopu, začali sme používať zvuky masívnych gitár a agresívne efekty,“ hovorí Pešek. „Táto skladba je mierne postapokalyptická a v takom duchu sa bude niesť aj celý album,“opisuje atmosféru ich aktuálnej tvorby. „Zo skladieb, ktoré budú na albume, bola táto zároveň jasnou voľbou pre pilotný singel. Už jej demo znelo úplne inak ako skladby, na ktorých sme dovtedy pracovali,“ dodáva speváčka formácie Sissi Enns.

Pesnička vznikala asi mesiac, o jej produkciu, mix a mastering sa postarali tradične v nahrávacom štúdiu TC Lemons. Videoklip k nej má tentoraz na svedomí skúsený kameraman Ján Peter Háber. „Janko je aj skvelý DJ. Zoznámili sme sa s ním na jeho akcii a odvtedy nám pomáha. Určite s ním spravíme aj ďalšie videá,“ konštatuje Sissi.   

Projekt203 vznikol v roku 1999 ako projekt Ondreja Peška, ktorý je autorom všetkých skladieb. K Peškovi sa neskôr pridal Marcel Orth, ktorý sa stará o vizuálnu časť ich tvorby. Od roku 2013 prizvali medzi seba aj speváčku. Najprv vo formácii pôsobila Janette Potocká, dnes za mikrofónom stojí Sissi Enns, ktorá sa stala súčasťou projektu v roku 2015. Členovia skupiny vydali do dnešného dňa vo vlastnej réžii niekoľko neoficiálnych nahrávok, na ktorých priniesli spolu desiatky skladieb, pričom niektoré z nich podporili aj videami na internete. V roku 2018 formácia prináša prvý oficiálny album s názvom Vírus. O niekoľko mesiacov neskôr, v marci 2019 vydali tiež kompiláciu svojich najväčších hitov do roku 2016 pod názvom Replay 2000-2016. V tom istom roku stihlo uzrieť svetlo sveta aj EP Nevhodný obsah.

Zdroj: TS