Projekt Fatt Kools má ďalšieho víťaza poznáme najlepšieho remixéra!

V rámci projektu Fatt Kools sa podarilo objaviť nový hudobný talent. Poznáme najlepšieho remixéra. Porota sa jednohlasne zhodla na víťazovi súťaže, ktorým sa stal Roman Ružanský aka ROSE z Bratislavy. Zaujímavosťou je, že je to prvý remix, ktorý autor vo svojom živote urobil.

„Výhra ma prekvapila a veľmi potešila. Hudbe sa venujem už dlho, ale je to viac-menej súkromný koníček. Remix som skúšal po prvýkrát a som rád, že sa páčil,“ povedal Roman Ružanský, ktorý sa zapojil aj do prvého kola súťaže, v ktorom sme hľadali nadaného hudobníka. Za víťazstvo získal od sponzora projektu – značky vlasového stylingu Taft Looks – odmenu 300,- Eur.

V druhom kole projektu Fatt Kools bolo úlohou súťažiacich vytvoriť remix víťaznej skladby z prvého kola. To vyhral Martin Nemček z Bratislavy so svojim projektom Heart Skipping Beats a skladbou Balance, ktorá sa nakoniec dostala aj do rotácií Rádia _FM. „Bol som zvedavý, ako sa dokážu remixéri popasovať s mojou skladbou. Ako autor som si samozrejme nevedel predstaviť, kam by ju dokázali posunúť, ale výsledok ma príjemne prekvapil. Medzi remixami bolo pár skutočne zaujímavých nápadov a vybrať víťaza nebolo úplne jednoduché,“ povedal po uzavretí druhého kola Martin Nemček, ktorý bol aj členom porotoy.

V práve ukončenom kole súťaže organizovanej značkou vlasového stylingu Taft Look a Rádiom _FM porota vyberala z dvadsiatky prihlásených remixérov. Svojho víťaza si vybrali aj návštevníci internetovej stránky www.fattkools.sk a fanúšikovskej stránky na Facebooku. Najviac hlasov získal JRP project Mikuláša Ivaniča z Banskej Štiavnice. Odborná porota však nakoniec vybrala iného víťaza. „Pri našom rozhodovaní sme brali do úvahy aj rádiový potenciál tracku, ak by sme vyberali čisto klubovú skladbu rozmýšľali by sme inak,“ vysvetľuje Martin „Fefe“ Žúži, ktorý bol predsedom poroty.

Projekt pre talenty – Súťaž Fatt Kools organizuje spoločnosť Henkel Slovensko, značka vlasovej kozmetiky Taft Looks a Rádio_FM. Ambíciou projektu je vytvoriť priestor na prezentáciu originálnej tvorby mladých talentovaných ľudí. Tým najlepším vytvorí podmienky pre čo najlepší štart ich kariéry. Víťazi jednotlivých kategórií budú mať možnosť spolupracovať s profesionálnymi hudobníkmi a producentmi. Ochranné krídla a odborný dohľad nad celým projektom zastrešia známe mená z oblasti slovenskej hudobnej tvorby, a to Peter Dudák a Martin Žuži (členovia skupiny Hex).

Pokračujeme ďalej – Projekt pokračuje ďalej. Na budúci rok nás čakajú minimálne dva ročníky súťaže. „Sme veľmi radi, že Fatt Kools dokázal zaujať hodobníkov,“ hovorí Alex Suja, Brand Manager spoločnosti Henkel Slovensko. „Prezradím iba to, že na budúci rok budeme hľadať šikovných spevákov a zalovíme aj v iných než hudobných vodách,“ dodal.

Viac o projekte Fatt Kools nájdete na www.fattkools.sk a www.facebook.com/fattkools

Fatt

O Rádiu_FM: Rádio_FM je programovou službou Slovenského rozhlasu. Sme hudobné rádio s presahom do kultúrneho priestoru orientovaného na náročnejšieho mladého poslucháča. Zabávame, vzdelávame, informujeme. Nechceme byť najpočúvanejšie, ale najpočúvateľnejšie rádio na Slovensku. Rádio_FM je iné. Odlišujeme sa hudbou i slovom. Vyberáme to najlepšie, čo na domácej i zahraničnej scéne vzniká. Od indie rocku, cez dubstep, hip-hop, world music, metal až po tanečnú elektronickú hudbu či džez. To všetko je neoddeliteľnou súčasťou našich playlistov vo dne i v noci. Témy, o ktorých hovoríme, sú témami_FM. Zaujímavé, aktuálne, vždy netradične spracované. Naši moderátori a dídžeji na vás z rádia nikdy nekričia. Hovoria. Aj podľa toho spoznáte Rádio_FM na prvé počutie. Viac informácií na www.radiofm.sk

O spoločnosti Henkel: So svojimi vedúcimi značkami a technológiami celosvetovo pôsobí v troch oblastiach podnikania: Starostlivosť o domácnosť, Starostlivosť o telo a Adhesive Technologies (Lepidlá Technológie). Spoločnosť, založená v roku 1876, so svojimi známymi značkami Persil, Schwarzkopf a Loctite globálne zastáva vedúce postavenie na trhu tak v spotrebiteľských ako aj priemyselných odvetviach. Henkel zamestnáva okolo 48 000 pracovníkov a v roku 2010 dosiahol tržby vo výške 15,092 mld. EUR a upravený prevádzkový zisk vo výške 1,862 mld. EUR. Prioritné akcie Henkel sú evidované v indexe DAX a Henkel sa radí medzi 500 obratovo najsilnejších spoločností sveta (Fortune Global 500). Spoločnosť Henkel Slovensko, ako súčasť Henkel Central Eastern Europe, dosiahla v roku 2010 na domácom trhu obrat vo výške 85,4 milióna EUR. Ku koncu roka 2010 spoločnosť zamestnávala 472 pracovníkov. Viac informácií na www.henkel.sk

Zdroj: Beata Bobulová, PR manažér projektu
Publikoval: Redakcia GREGI.NET