Projekt Dilemma šokuje, kritizuje a otvára oči – novým singlom Oh No!

Projekt DILEMMA sa po niekoľkoročnom zdanlivom tichu znovu pripomína svojim fanúšikom a prináša im nový singel Oh No. Pieseň je jednou z desiatich hudobných tvárí pripravovaného albumu Low Profile Scream, ktorý už čoskoro uzrie svetlo hudobného sveta.

Singel „Oh No!“ prináša do éterov rádií tvrdé rockové beaty a silné emócie. Spevák, hudobník, autor textu a zároveň frontman projektu Dilemma v jednej osobe je charizmatický Ján Spišák. „Text OH NO je reakciou na sociálne nepokoje, ktoré vznikli po nástupe ekonomickej krízy v Grécku ale aj iných častiach Európy. K nám ešte v plnej sile nedorazili, ale myslím, že sa to blíži. Keď to príde, zistíme, že v týchto konfliktoch neexistuje víťaz, je len veľa porazených a najviac tým trpia bežní ľudia. Ten scenár je rovnaký všade, prečo by to malo byť inak tu? Podľa mňa je správne riešiť dôvody týchto otvorených konfliktov pokojnou cestou skôr, než padne na ulici prvý výstrel či poletí molotov koktejl,“ uvádza na margo textu piesne, ktorú fanúšikovia nájdu na pripravovanom albume „Low Profile Scream“. Platňu čaká koncom októbra poriadne netradičný krst, ktorého bližšie detaily Ján Spišák zatiaľ necháva zahalené rúškom tajomstva. Už dnes je však známa nová zostava projektu, ktorá odohrá práve na krste spolu s lídrom Jánom Spišákom špeciálny live koncert. Tvorí ju česko – slovenská hudobná špička Martin Gašpar (basa), Marcel Buntaj (bicie), Juraj Tatár (klávesy) a Matěj Morávek (gitara).

V dielni renomovaného OREO Creative štúdia v týchto chvíľach zároveň vzniká unikátny videoklip k spomínanému singlu. Vďaka náročným počítačovým animáciám bude podľa režiséra Martina Hudáka jediným svojho druhu na Slovensku. „Pri postprodukcii využívame metódy, ktoré sme ešte nikdy nepoužili. Je to veľmi vzrušujúce, lebo sa zároveň aj učíme novým veciam takú možnosť som už dávno nemal,“ vysvetľuje režisér a producent, ktorý dal vizuálnu podobu spoločnému námetu, vytvorenému v spolupráci so spevákom Jánom Spišákom. Videoklip bude tvrdý a surový. Určitá dávka kontroverznosti mu ale neublíži, práve naopak. Chceme totiž vzbudiť pozornosť ľudí, aby sme ju nasmerovali na spoločenské problémy, na ktoré si postupne zvykli, pretože cez obrazovku to je celé akosi vzdialené, neuvedomujú si priamy dopad na ich vlastný život. Niečo s tým urobiť môžeme teraz. Keď to vybuchne, môže byť neskoro, preto som prístupný aj provokatívnejšiemu spracovaniu, uviedol spevák na margo príbehu, v ktorom nebude chýbať množstvo krvi a hororových scén. „Som veľmi rád, že Ján pristúpil na takéto kontroverzné riešenie klipu, a to si vážim najviac. Môžem sa vyblbnúť,“ pridáva sa Martin Hudák. Premiérovú spoluprácu s režisérom si spevák nevie vynachváliť. „Je to profík od kosti, má za sebou hromadu klipov  a je to cítiť. Navyše, už v prvý deň nakrúcania mi bolo jasné, že ho tento klip baví – čo viac si ako autor môžem želať?“ hovorí s úsmevom Ján Spišák, a jedným dychom dodáva, že fanúšikovia si môžu videoklip pozrieť v premiére počas krstu albumu „Low Profile Scream“ už 24. októbra v bratislavskom River´s Clube.

Zdroj: Kharisma, s.r.o.