Progresivním SUPREME CONCEPTION vyšlo EP „The Post-Humanist Delusion“

SUPREME CONCEPTION vznikli v roce 2006 jako jednorázový projekt Michala Kusáka (zpěv, ex-Despise, ex-Imperial Foeticide), Franka Šeráka (kytary a basa, ex-Garbage Disposal, ex-Intervalle Bizzare) a Jirky Zajíce (bicí programming, ex-Intervalle Bizzare ad.).

Toto trio přišlo s vlastní verzí technického brutal death metalu v duchu raných Decrepit Birth, Suffocation a Hate Eternal. Po vydání prvního EP „Liturgy Of Spiritual Disturbance“ (2009) se jednotliví členové projektu opět vydali svými vlastními hudebními cestami, z nichž za zmínku stojí zejména Heaving Earth (Jirka Zajíc a Michal Kusák).

V roce 2019 se Michal Kusák a Martin Meyer (kytary, Heaving Earth) rozhodli SUPREME CONCEPTION oživit a začít novou kapitolu existence. S pomocí Aarona Stechaunera (bicí, Interloper, ex-Rings Of Saturn) napsali a nahráli nový materiál. Změna sestavy vedla k odklonu od původního brutal death metalu směrem k současně znějícímu technickému death metalu. Výsledkem bylo pětiskladbové EP „Empires Of The Mind“. To vyšlo v roce 2021 a vrátilo SUPREME CONCEPTION zpět na hudební mapu.

Zahraniční reakce na EP „Empires Of The Mind“

“For Tech-Death fans, supporting Supreme Conception is a no-brainer, but more importantly, anyone who only occasionally dip their toes into the genre’s waters will find a lot to enjoy here. The songwriting is impressive, but those looking for virtuoso performances will be well-satisfied as well.”           
– No Clean Singing

“…an impressive breadth of elements and textures that will immediately melt your face off.”
– Nine Circles

“Technical death metal is far from an easy listen, but it’s a rewarding one that pays dividends to those with the patience to sit through the array of sound. With each passing spin, the sonic influences become apparent and each respective musician showcases the best of their abilities while forming a uniform sound. In the case of Czechoslovakia’s SUPREME CONCEPTION, this sound derives from a wealth of experience in the brutal death metal arena and has slowly but surely evolved into one exquisite beast of great ambitions.”
– Heaviest of Art

Na letošní rok SUPREME CONCEPTION přichystali novou nahrávku nazvanou „The Post-Humanist Delusion“. Jedná se o jeden jediný, 12 minut dlouhý epický track napěchovaný excelentním moderním technickým death metalem (např. ve stylu Beyond Creation, Obscura nebo Arkaik), jež dnes už kapelu reprezentuje v její současné podobě a zároveň představuje krok dopředu ve všech směrech.

Skladba se ve svých 12 minutách skládá z několika prolínajících se částí, v nichž se SUPREME CONCEPTION rozhodli posunout své limity nejen co do skladatelských schopností, rychlosti, komplexity i techniky, ale Marty současně svou kytarovou ekvilibristiku doplnil o symfonické aranže, jež hudbu místy staví až do pozice akcí nabušeného soundtracku. Tento krok pravděpodobně představuje největší změnu oproti „Empires Of The Mind“, nicméně to neznamená, že se tohoto směru SUPREME CONCEPTION budou držet i při tvorbě už vznikajícího materiálu pro plnohodnotnou desku.

Nahrávku pořídila rozšířená sestava – o baskytaru se postaral virtuózní Tomáš Ledvina (Heaving Earth) a bicí tentokrát nahrál Eugene Ryabchenko (Fleshgod Apocalypse).

„The Post-Humanist Delusion“ bylo nahráno ve studiu Davos ve Vyškově, o mix a mastering se následně postaral Christian Donaldson (Cryptopsy).

EP vyšlo v digitální podobě 20. října 2023 a je k poslechu i pouze v instrumentální podobě, kde si užijete jak Martyho virtuozitu, tak tu Tomášovu. K objednání zde.

bandcamp – https://supremeconception.bandcamp.com
facebook – https://facebook.com/supremeconception
instagram – https://instagram.com/supremeconception
spotify – https://open.spotify.com/artist/0HQhtRbYo7UpVyWzbNFHYF

Zdroj: TS