Program Muzikálového festivalu Jozefa Bednárika je odtajnený. Návštevníci si budú môcť pozrieť aj osobné veci slávneho režiséra!

Terasa muzikálovej slávy Jozefa Bednárika, v pôsobivom prostredí brusnianskych kúpeľov, je pripravená na program v poradí už deviateho ročníka Muzikálového festivalu. Aj tento rok sa uskutoční pod odborným dohľadom muzikanta Felixa Slováčka a vystúpi na ňom mnoho rešpektovaných osobností. Hlavnou hviezdou bude kráľ filmovej a muzikálovej hudby Vašo Patejdl. K tradičným sprievodným programom tento rok navyše pribudne stála výstava osobných vecí pána režiséra Jozefa Bednárika.

Bednarik kubis

Milovníci muzikálu, šansónov, filmovej, či divadelnej hudby a kabaretu, budú mať čochvíľa svoj sviatok. 20. augusta sa zídu tradične na terase kúpeľného domu Poľana v Kúpeľoch Brusno, aby si naživo vychutnali melódie svojho srdca. Muzikálový festival Jozefa Bednárika, je na Slovensku jediný svojho druhu. Už deväť rokov prináša prehľad o súčasnej i minulej tvorbe prevažne muzikálových melódii a inak to nebude ani tento rok.

V prekrásnom prostredí slovenských hôr, si návštevníci už o 16,00 hodine budú môcť vypočuť galakoncert víťazov minulých ročníkov súťaže Muzikálový talent. Po približne hodine, scénu ovládnu najkrajšie rozprávkové melódie. Čarovným svetom, kde dobro vždy zvíťazí, návštevníkov povedie Majo Labuda. V pásme s názvom Zaspievam vám rozprávku, postupne predstaví Felixa Slováčka, Natáliu Hatalovú, Tomáša Majlatha, Romana Poláčika či Petra Makranského.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nasledovať bude polhodinový blok Juraja Hrčku, Aleny Pajtinkovej, Martina Šalachu, Romana Poláčika a Juraja Ďuriša z Divadla Andreja Bagara v Nitre, s piesňami z najznámejších muzikálov, ktoré má toto divadlo vo svojom repertoári. Špeciálne na tomto podujatí bude mať premíeru aj trojica Darius Kočí, Peter Makranský a Mirka Partlová. V programe TRIO STAR zaspievajú tiež muzikály, tentoraz z konkurenčného stánku, bratislavskej Novej Scény. Podarilo sa nám zistiť, že do repertoáru zaradili aj slávny hit z televíznej rozprávky Neberte nám princeznú, Tri slová.

Vrcholom podujatia bude koncert kráľa filmovej hudby a muzikálov Vaša Patejdla. Repertoár zostaví špeciálne z melódií tohto žánru, takže je jasné, že zaznejú aj všetky slávne hity z filmov Fontána pre Zuzanu.

pomajbo bednarik

Súčasťou Muzikálového festivalu Jozefa Bednárika, budú aj sprievodné podujatia, na ktoré sú už návštevníci zvyknutí. Aj tento rok tu ocenia niekoľko výnimočných osobností. Konkrétne mená však hlavný organizátor Ján Kubiš drží zatiaľ v tajnosti. „Jožko Bednárik vymyslel, že za prínos muzikálovej tvorbe budeme oceňovať nielen umelca, ale aj inštitúciu cenou Brusnianska brusnica, skrátene Bru Bru. Samozrejme, ďalšie meno pribudne aj na Tabuľu slávy,“ hovorí. Veľkým lákadlom priaznivcov Jozefa Bednárika, bude aj stála výstava jeho osobných vecí. Vďaka súrodencom nášho najslávnejšieho režiséra, budeme môcť exkluzívne nahliadnuť do rukopisov majstra a vidieť veci, ktoré boli jeho súčasťou. Napríklad šál, okuliare, či neodmysliteľnú taštičku, ktorú nosieval na hrudi.

Zdroj: Erik Kollarik