Profil týždňa: Zhoda Náhod!

Nitrianska kapela Zhoda Náhod vznikla v lete roku 2000 ešte pod starým názvom Voice 77. Kapela najskôr hrala v zložení Horala (bicie), Handra (gitara), Hormón (spev), neskôr prichádza Dawyt (basa). Po krátkej dobe prichádza Ešus na bicie a Horala prechádza na gitaru. Skúsenosti s hraním mal iba Horala, ktorý predtým pôsobil v kapele D.P.H. ako basák, a tiež Ešus, ktorý predtým hral v punkovej kapele Intoxicate na gitaru.

V tomto období kapela ešte neodohrala žiadny koncert. Po roku hrania v tejto zostave odchádza pre nezhody Ešus a nahrádza ho Marek, ktorý je v kapele iba pár mesiacov, ale stihne odohrať prvý koncert v Nových Zámkoch. Mareka znova vystrieda Ešus a zostavu nečakane opúšťa Handra. Kapela teda zotrváva v zložení Hormón (spev), Horala (gitara), Dawyt (basa), Ešus (bicie) až do roku 2004. Takto odohráva niekoľko „chorošných“ koncertov hlavne v Bratislave, Nových Zámkoch a okolitých mestách.

Zhoda Náhod

V auguste 2003 skupina Zhoda Náhod vydala debutové demo Mr.Vagabund, ktoré však pre nedostatok financií nebolo nahrávané v štúdiu. Do štúdia sa chalani dostali až koncom júla 2004, kde nahrali album s názvom Zhoda Náhod. Krátko po jeho nahraní prišiel basák Raki a Dawyt sa chopil druhej gitary. V tomto zložení zotrvala kapela rok. V septembri 2005 odišiel z osobných dôvodov spevák Hormón, skupina však fungovala ďalej vo štvorici. Odohralo sa niekoľko výborných koncertov, ktoré odspievali všetci členovia spolu. Na základe tohto zistenia nebolo potrebné rozširovať zostavu o speváka.

V takejto zostave v lete 2006 bol nahraný a svojpomocne vydaný album Rýchla Jazda. S niektorými pesničkami z tohto albumu kapele pomohli dvaja noví „part-time“ saxofonisti Miško a Mirko, ktorí v rámci zaujímavého spestrenia odohrali so skupinou aj niekoľko koncertov.

Zhoda Náhod

Začiatkom roka 2008 kapela nahrala 5-pesničkový minialbum Zlaté Časy a tiež live nahrávku z bratislavského RandalClubu pod názvom Randal Naživo, ktorá je zverejnená online zadarmo.

Na jeseň roku 2010 sa Zhode Náhod podarilo nahrať a vydať dlho pripravovaný unplugged album s najlepšími vecami, aké kapela vyprodukovala, ale aj uplynulými novinkami zahranými len na akustických nástrojoch.

Chuť do hrania kapele nechýba, máte sa ešte určite na čo tešiť…!


Aktuálna zostava:
Raki – basa, spev
Horala – gitara
Ešus – bicie, spev
Dawyt – gitara

Informácie o kapele Zhoda Náhod a ich tvorbu môžete nájsť na:
https://www.zhodanahod.sk/
https://www.facebook.com/zhodanahod
https://bandzone.cz/zhodanahod

Zdroj: Zhoda Náhod
Publikoval: Redakcia GREGI.NET