Profil týždňa: When I Die!

Kapela When I Die z Považskej Bystrice vznikla v roku 2010, keď jej zakladajúci členovia, gitarista Štefan Melicherík (ex-Tristana, ex-Acantia) a klávesák Miroslav Pastorek (ex-Acantia, Odtál Potál 161), ukončili pôsobenie v iných hudobných zoskupeniach a svoju pozornosť začali venovať novej vznikajúcej kapele.

Postupne sa k nim pridali bubeník Dávid Fus (Juicy Revenge) a gitarista Marek Zjavka (ex-Acantia). Kapele však stále chýbal spevák. Absencia speváka prinútila gitaristov postaviť sa za mikrofón a zlepšovať svoje spevácke schopnosti tak, aby sa toto prázdne miesto zaplnilo (Štefan Melicherík – clean vocals, Marek Zjavka – scream).

When I Die

V septembri sa ku kapele pridal na poste bassgitaristu Michal Tužinčin. V októbri 2010 nahrali When I Die svoje prvé demo pod názvom „Rescue“, ktoré kapelu výrazne posunulo dopredu. Na poste speváka sa vystriedalo pár skvelých umelcov, ale ani jeden z nich úplne nezapadol do štýlu kapely.

Na začiatku roku 2011 bolo v domácom štúdiu nahrané druhé demo s názvom „Relief“, ktoré obsahuje 7 skladieb a intro. V skladbe For Fear sa ako hosť objavila Júlia Pacúchová (Amphitery). V júni sa na poste clean vokálov, ale aj growlu a screamu objavila Maja Bojová (ex-Face Yourself), a kapela je tak konečne v plnej zostave. Na ukážku bolo nahratých niekoľko skladieb. Kapela When I Die momentálne hľadá ďalšie koncerty a pracuje na nových skladbách.

When I Die

Aktuálna zostava:
Majka Bojová – Spev/Growl
Štefan Melicherík – Gitara
Marek Zjavka – Gitara, Doprovodný spev
Michal Tužinčin – Basa
Miroslav Pastorek – Klávesy
Dávid Fus – Bicie

Informácie o kapele When I Die a jej tvorbu nájdete na https://bandzone.cz/whenidie a na Facebook profile

Zdroj: When I Die
Publikoval: Redakcia GREGI.NET