Profil týždňa: Traktor – Rok 2011 a jeho bigbítové dekády!

Deset let se mùže zdát možná mnoho, možná málo, pro členy Traktoru je to však mezník jejich společné jízdy na rockové vlnì. Tuto etapu své historie shrnuli Traktoři na svém posledním CD počinu Tmel.

Počátek kapely Traktor mùžeme datovat na jaro 2001, kdy se dali dohromady bývalí členové kapel Tarantula a Wizard, tzn. Standa Balko, Martin Kapek a Karel Ferda. Tohle trio zhruba po roce doplnili Pavel Balko (dříve taky Tarantula) a Petr Bartošek. Tím vzniká stìžejní platforma Traktoru, která kromì jednoho personálního stopstavu funguje dodnes.

Traktor

Veřejnì se Traktor prezentuje na rùzných hudebních akcích, hlavnì ve festivalové sezónì. V roce 2010 Traktor vyrazil na tour s kapelami Alkehol a Doga, dvakrát předskočil Teamu a jednou Slade.

Studiovì se Traktor prezentoval celkem třikrát. Poprvé v roce 2004, kdy vychází u Popron Music debutové album S vlečkou se to lépe táhne s netradičním hitem Pamela. K tomuto songu je následnì natočen videoklip. Tvorba a nahrávání druhého počinu zabírá kapele celých pìt let s tím, že v dubnu 2009 vychází CD s názvem 69. O dva mìsíce pozdìji je natočen oficiální videoklip k songu Cosmosen ve spolupráci se Zdeňkem Izerem. Po dvouleté pauze, v únoru 2011, se opìt Traktor stìhuje do studia, aby v červnu spatřilo svìtlo svìta už zmínìné třetí CD Tmel, které s patřičnou dávkou energie udalo smìr Traktoru do druhé bigbítové dekády. Vizuálnì podpořila kapela na podzim 2011 vydání Tmelu natočením nového videoklipu ke skladbì Sybil.

Sestava kapely:
Martin Kapek – zpìv
Standa Balko – kytara
Petr Bartošek – klávesy
Karel Ferda – baskytara
Pavel Balko – bicí

Všechny bližší informace o kapele a jejich počinech najdete na www.traktor-rock.cz, strankách Facebooku, Google+ a na serveru Youtube najdete kanál TRAKTOR TV, kde jsou všecha oficiální i neoficiální videa Traktoru i jednotlivých členù.

Traktor

Zdroj: Traktor
Publikoval: Redakcia GREGI.NET