Profil Týždňa: The Elements!

Táto energická štvorica hudobníkov zo stredného Slovenska produkuje hudbu, ktorú možno označiť ako “prívlastkový” rock. Za “prívlastkový“ môžeme okrem neskorého zberu dosadiť slovíčka pop, hard či progress. To všetko je namiešané do energy drinku, ktorý nenudí, zaujme a má tendencie uvádzať publikum do pohybu vertikálnym smerom.

Rocková kapela The Elements pôsobí na hudobnej scéne od roku 2001. Prvýkrát sa Elementi zviditeľnili v roku 2005 vydaním debutového albumu Out Of The Dark. Rocková hudba plná života, hĺbky a pozitívnej energie sa definitívne stala prostriedkom, ktorým chcú prehovárať k svojmu publiku.

V júli 2008 sa kapela The Elements hudobnej verejnosti pripomenula svojím druhým albumom s názvom Inner Fight For Freedom. V novembri 2008 natočila skupina k titulnej skladbe albumu Inner Fight For Freedom svoj prvý hudobný videoklip www.youtube.com/watch?v=iRasQdaJaSw.

Medzi najväčšie úspechy kapely patrí prvenstvo v českej hudobnej súťaži Rocková Olomouc 2010, tretie miesto v pesničkovej súťaži Košický zlatý poklad 2009 a umiestnenie albumu Inner Fight For Freedom v prvej desiatke najlepších platní v ankete Album roka Rádia FM (2008).

12. októbra 2012 kapela The Elements vypustila „do éteru“ svoj dlho očakávaný tretí album The Time Is Up. Nahrávanie nového albumu opäť prebiehalo pod taktovkou zvukového režiséra Roberta Čunderlíka z RC Sound studio a finálny mastering v známom pražskom štúdiu Biotech-Studio. Aj vďaka niektorým nekonvenčným postupom majú skladby výnimočný zvuk. Napríklad bicie nahrávali pod holým nebom, na samote. „Inšpirovali nás viaceré legendárne kapely, ktoré takto nahrávali. Napríklad Led Zeppelin raz nahrávali na záhrade Micka Jaggera,“ vysvetľuje bubeník a textár Martin Šulek.

Nový album už tradične obsahuje slovenské i anglické skladby. Nechýba ani monumentálna, desaťminútová skladba na záver, ktorá završuje celé dielo refrénom Don’t Let a Candle Be Your Sun. 13. októbra Elementi odštartovali tour po Slovensku a Českej republike koncertom v Košickom Malbo Caffé. V rámci turné majú naplánované na 12. decembra 2012 aj oficiálne uvedenie albumu v bratislavskom hudobnom klube Hlava XXII.

Aktuálna zostava:
Peter Šulek
– bass guitar, lead vocal
Dušan Veverka
– keyboard, guitar
Rado Bútora
– guitar, vocal
Martin Šulek
– drums, vocal

Informácie o kapele The Elements nájdete na ich stránkach https://www.theelements.sk, https://theelements-sk.bandcamp.com, https://www.facebook.com/pages/The-Elements/63856704898

Zdroj: The Elements