Profil týždňa: Snovonne!

Speváčka, skladateľka a producentka Snovonne sa komponovaniu vlastných skladieb venuje už od svojich dvanástich rokov a v poslednom čase striedavo žije a pôsobí v Anglicku, Nemecku a Spojených štátoch amerických.

Jej hudba v sebe kombinuje temperament, nepredvídateľnosť, orchestrálnu a teatrálnu monumentálnosť a sladkú horkosť v textoch.

Hudba Snovonne je zmesou hnevu a tvrdých riffov popretkávaných melódiami plnými krehkosti a jemnosti, ktoré zlomia vaše srdce. Každé jedno slovo, ktoré Snovonne napíše a každý jeden tón, ktorý zaspieva, je skutočne precítený. Práve to je dôvod, prečo sú jej fanúšikovia takí oddaní – prekladajú texty do rôznych jazykov a prezentujú ich na svojich profiloch ako niečo, čo definuje ich osobnosť.

Rock a metal – to je sféra, v ktorej sa Snovonne cíti ako doma. To však neznamená, že do svojej hudby nemieša prvky iných žánrov. Ako sama hovorí „všetko záleží od toho, čo skladba potrebuje.“
Snovonne má na konte dva oficiálne albumy. Prvý z nich, It’s Sno, Baby – Not Sugar, bol nahratý v speváčkinom domácom štúdiu v Londýne v roku 2009. Nejaký čas prežila Snovonne v Hannoveri, kde pracovala na mixovaní a masteringu albumu. Singel My Sweet Fiend prešiel post-produkciou pod rukami Ryana Chapina a Chrisa Dominga, ktorí získali Grammy za jeden zo Sealových albumov.

V novembri 2011 debutovala Snovonne s piesňou It’s Sno, Baby – Not Sugar v hernom titule Rock Band a vývojári plánujú do hry zaradiť aj skladby z jej najnovšieho CD.

Druhý album The Nightmare Bride bol americkým vydavateľstvom Rogue Records uvedený na celosvetový trh 14. februára 2012. Koncept albumu bol pôvodne napísaný pre divadlo a je založený na schopnosti vysporiadať sa s nočnými morami, ktoré nás prenasledujú. Hard rock a metal znie výborne v kombinácii so Snovonniným hlasom. Toto spojenie vytvára hlboký melodický, ale zároveň tvrdý zvuk.

Album pozostáva zo 17 skladieb, pričom každá z nich reprezentuje iný druh sna. Nahrávka tiež obsahuje dva single – The Difference a Puppet’s Lyric. Za vrcholný moment je považovaná skladba Ill Will – duet so spevákom švédskej kapely Soilwork, Björnom Stridom. Na nahrávke, ktorá bola dokončovaná vo floridskom štúdiu Audio Refinery, sa nachádza aj bonus v podobe cover verzie skladby Evil Schemer od kapely Sick Of It All.

Počas tohto roka absolvovala Snovonne európske turné s talianskymi kapelami Theatres des VampiresJTR Sickert pod názvom The Wedding Tour, ktorým podporila nový album.

Snovonne v súčasnosti dokončuje videoklip k tretiemu singlu Toys, ktorý bude plný temnej romantiky a hororového napätia. Okrem toho rozbehla prípravy na ďalšie európske turné v roku 2013, zatiaľ čo jej vydavateľstvo pracuje na tom, aby sa mohla spoločne so svojou kapelou predstaviť na pódiách v USA.

Videoklipy:
The Difference: https://www.youtube.com/watch?v=v5ku1re3dzg
Puppet’s Lyric: https://www.youtube.com/watch?v=EavQ2lXtnUs
Zombie Zone: https://www.youtube.com/watch?v=xRSYwoxgfL4

Aktuálna zostava:
Snovonne – hudba, text, vokály
Peter „Balki“ Báleš – basgitara
Lukáš „Tuky“ Michálek – bicie nástroje
Samuli Tuomas Mäkelä – gitara

Informácie o Snovonne a jej tvorbu nájdete na oficiálnych stránkach – https://www.snovonne.net/

Zdroj: Snovonne