Profil týždňa: [sic]!

Bratislavsko-oravská kapela [sic] vznikla koncom roka 2007, keď sa zhodou šťastných náhod dali do kopy zakladajúci členovia Ľuboš Zavarský a Peter Arvay s gitaristom Mišom Kolejákom. Ovplyvnení kapelami ako napr. Tool, Deftones, Meshuggah, A Perfect Circle začali dávať dokopy svoje hudobné nápady a zároveň kompletizovať zostavu kapely. Tá začala nadobúdať finálnu podobu po príchode bubeníka Miša Erdodyho, s ktorým [sic] odohrali aj svoj prvý koncert na Orava Rockfest-e v auguste 2008, kde na speváckom poste vypomáhal známy kapely Boris Sodoma. 


SIC

V prvej polovici roku 2009 sa ešte s Borisom nahrávalo prvé 4-skladbové EP Sic Luceat Lux v štúdiu Lavagance u Mareka Rakovického. V tomto období rady kapely rozšíril mladý spevák Filip Pafčo, začalo sa aktívnejšie koncertovať a pracovať na novom materiáli. Po viacerých úspešných koncertoch v slovenských kluboch či exkluzívnych akciách, napr. nahrávanie klipu rust2dust, prišiel čas utriediť a zvečniť nové nápady, ktoré sa za ten čas vykryštalizovali, a to na prvom dlhohrajúcom CD. V rámci obohatenia celkového zvuku kapely sa novým členom stal spevácky veterán Peter Pidri Šinkovic. 

 

SIC
Za prvých pár mesiacov minulého roku bolo v štúdiu 999th (www.999th.eu) nahratých 8 skladieb, ktoré spolu s krásnym artworkom od Martina Kolejáka tvoria debut s názvom Selfsketch. Krst sa odohral 9.4.2011 v bratislavskom Randale s výpomocou od rust2dust, oravských Deep Sense a Zvolenčanov Madcult. Posledná zmena v zostave sa udiala, keď Miša Erdodyho krátko po vydaní albumu vystriedal na poste bubeníka Matej Ferianc, v minulosti taktiež hrajúci v Disconcrete. Odvtedy kapela aktívne koncertuje a pripravuje nový materiál pridàžajúc sa hudobného smerovania načrtnutého na Selfsketch. Ten bol nominovaný spolu s ďalšími piatimi nahrávkami z celého Slovenska na album roka v kategórii Hard & Heavy v ankete Rádia_FM Radio_Head Awards 2011. 




 

[sic] sa svojou hudbou snažia obohatiť slovenský underground o svojskú zmes rôznych viac či menej metalových vplyvov, netradičných rytmov či štruktúr skladieb, jednoducho vytvoriť nápaditú a živú alternatívu na našej metalovej scéne.

 

Diskografia

 

2009 – Sic Luceat Lux EP

 

2011 – Selfsketch

 


 

Aktuálna zostava:

 

Peter Pidri Šinkovic – spev

 

Filip Pafčo – spev

 

Matej Ferianc – bicie

 

Michal Koleják – gitara

 

Ľuboš Zavarský – gitara

 

Peter Arvay – basa


Aktuálne informácie o kapele [sic] a jej tvorbu nájdete na ich stránkach www.sicband.sk, www.bandzone.cz/sic alebo na FB https://www.facebook.com/sicband.

 



Zdroj: [sic]
Publikoval: Redakcia GREGI.NET