Profil týždňa: Patrik Korinok!

Muzikant tvoriaci hudbu v štýle pop-alternative. Pochádza z Michaloviec, momentálne trávi väčšinu času v Ružomberku, kde študuje. Patrik sa hudbe venuje 4 roky. Začal s gitarou, neskôr v sebe objavil talent aj na tvorenie textov a pustil sa aj do spievania. Dva roky pôsobil ako spevák a gitarista v kapele April Tomorrow.

Patrik Korinok aktuálne pracuje na hudbe sám, prevažne s elektroakustikou. Snaží sa zdokonaľovať nielen v tvorbe, ale aj v hre na klavír a bicie – tie by rád použil ako budúci element vo svojej hudbe.

Patrik

Hudba Patrika Korinka ako taká je pomalšia, vo väčšine akustická, s dôrazom na emóciu a melodickosť. Patrik obľubuje písať texty tak, aby na prvý pohľad vyzneli naivne (či už z názvu, alebo obsahu), no vždy za nimi dominuje niečo iné. Taktiež rád používa iróniu a sarkazmus, ktoré tiež nie sú na prvý pohľad vždy badateľné.

V tomto roku Patrik nahral štúdiovú verziu piesne Sitting On The Moon v americkom Covenant Recording s producentom Joshom Glievom. Bol to viac-menej popovo-elektronický experiment. Ním Patrik Korinok získal cenné skúsenosti v oblasti nahrávania a mixáže, keďže ako sólista si hudbu zatiaľ nahráva sám v domácom štúdiu.

Patrik

Tento mladý umelec má za sebou prvé dva koncerty ako sólista, v dohľadnej dobe určite pribudnú aj ďalšie. Patrikovým snom je viac sa zviditeľniť na slovenskej hudobnej scéne, pravidelne koncertovať a úspešne dokončiť a nahrať prvý album.

Informácie o Patrikovi Korinkovi a jeho tvorbu nájdete na https://bandzone.cz/patrikkorinok a https://www.facebook.com/pages/Patrik-KorinokMUSIC/126054744133140.

Zdroj: Patrik Korinok
Publikoval: Redakcia GREGI.NET