Profil týždňa: Papajam!

PAPAJAM je dvojčlenná slovenská hudobná formácia z Bratislavy zameraná na tvorbu aktuálnej tanečnej hudby. Na tejto scéne pôsobia už šiesty rok.

Skupina sa do povedomia dostala vďaka prespievanej piesni od Zenitu „Keď ťa nechá dievča 2008“, ktorá mala úspech nielen v hitparádach a v rádiách Slovenska, ale aj Čiech a podarilo sa jej prebojovať aj do zahraničia. Taliansky súťažný web portál EURODANCEWEB – súťaž tanečných projektov Európy a Stredomoria, obsadil skladbu ako reprezentantov Slovenskej republiky.

Papajam

V tomto ročníku bolo obsadených 40 krajín s veľkými silnými názvami medzinárodnej tanečnej scény: známy nemecký DJ a producent Alex C, taliansky tanečný projekt Maury Lobina a Gianfranco Randone – formácia členov Eiffel 65, Danzel, Westlife, DJ Antoine a mnoho iných… Podľa internetového hlasovania získal projekt PAPAJAM ôsmu priečku s počtom hlasov 791. Podľa bodovania poroty s 96 bodmi obsadil deviate miesto, čo rozhodne možno považovať za obrovský úspech. Skladba Keď ťa nechá dievča dostala priestor aj v tureckom rádiu MYDONOSE.

V marci 2009 sa formácia dostala z viac ako 170 interpretov celého Slovenska do finálovej 50-ky Eurovízie. Súťažnou piesňou bol nový singel Nemusíš sa báť.

V máji 2010 vo Forza Music vyšiel debutový album No. 1. Obsahuje 13 skladieb, pričom každá z nich sa nesie v inom tanečnom štýle. K trom piesňam vznikli aj videoklipy. 10. septembra sa konal krst CD v štýlových priestorch klubu RETRO v Košiciach. Album krstili Elena Podzámska a Henrieta Kecerová, známe tiež zo seriálu Odsúdené. Albumu zapriali veľa úspechov a symbolicky ho odúdili na úspech. Krstilo sa samozrejme džemom.

V júli 2011 formácia PAPAJAM vydala Maxi CD WELCOME SUMMER v českom vydavateľstve GLOBAL MUSIC. Skladba vznikla ako hymna pre festival Europa2 WELCOME SUMMER. V súčasnej dobe sa realizuje spolupráca s poľskou agentúrou SUNMUSIC, ktorá okrem zastupovania v ich krajine produkuje TV program. Prebiehajú aj ďalšie spolupráce – so slovenskou agentúrou Fame Art, českou agentúrou Gardes a holandskou agentúrou Yummie Records.

Papajam

Členovia:
Jana Chochrunová
Marek Vozár

Informácie o kapele Papajam a ich tvorbu nájdete na stránkach www.papajam.sk a https://www.facebook.com/pages/PapaJaM/56638254050

Zdroj: Papajam
Publikoval: Redakcia GREGI.NET