Profil Týždňa: Metafora!

Kapela METAFORA z Brezna vznikla v roku 2009, jej štýl hudby sa dá charakterizovať ako moderný poprock. Názov vznikol ako odraz toho, čo chce kapela svojimi pesničkami povedať – v živote nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá.

Pesničky sú o živote, mladých ľuďoch a o živote ako takom, možno povedať, že songy sú „Metaforou na život“. Kapela sa vo svojich pesničkách inšpiruje najme úplne bežnými situáciami v živote.

Vo februári tohto roku Metafora dokončila svoje prvé demo CD, v zime sa chystá nahrávať svoje prvé kompletné CD. Momentálne kapela hľadá nového manažéra k pripravovanému CD, ktorého vydanie je naplánované na jar budúceho roka.

Začiatky neboli jednoduché. Nájsť ľudí, ktorí vedia hrať na hudobný nástroj síce nie je ťažké, ale nájsť ľudí, ktorí to myslia s hudbou vážne a popritom sú aj skvelí muzikanti, to je naozaj vzácne.

V situácii, keď kapele chýbajú akékoľvek finančné prostriedky, si zvyčajne uvedomíte skutočné priateľstvá – nebyť ich, Metafora by nikdy nenahrala svoje demo a rovnako tak by ani nemali skvelé promo fotky. Touto cesto by sa kapela chcela verejne poďakovať Michalovi Truschanovi a CrackHouse Design a iným ľudom, ktorí Metafore pomáhali a stále pomáhajú.

Demo nevystihovalo charakter kapely úplne presne, preto bude prelomové práve dokončenie prvého CD, na ktorom bude počuť skutočný zvuk a charakter kapely, od aranžmánov až po zvuk. CD sa bude nahrávať v Bratislave alebo v Prahe, pričom dôležité je, aby sa z nahrávania „vyžmýkal“ čo najlepší zvuk a kvalita. Po nahratí sa Metafora bude venovať nahratiu klipu k singlu.

Metafora má za sebou už mnoho hraní na festivaloch a rôznych iných akciách a mohli ste ju vidieť ako predkapelu Horkýže Slíže, Iné Kafe a Verony.

Snom Metafory je presadiť sa na slovenskej a českej scéne, aby ju trošku omladila :) Najbližším cieľom je vydať CD pod záštitou vydavateľstva a, samozrejme, čo najviac koncertovať, koncertovať a ešte raz koncertovať.

https://www.youtube.com/watch?v=42YrabPcG8I

https://www.youtube.com/watch?v=8sbI6J6L4L0

https://www.youtube.com/watch?v=p8dj8wRY1LY

Aktuálna zostava:
Peter Škultéty – spev
Ondrej Majer – gitara
Maťo Piliar – bassgitara
Andrej Giert – bicie

Informácie o kapele Metafora nájdete na ich stránkach https://bandzone.cz/kapelametaforahttps://www.facebook.com/pages/Metafora/328492903837515

Zdroj: Metafora