Profil týždňa: House Doctors!

House Doctors sú elektronická hudobná skupina z Petržalky. Stálymi členmi sú Karol Hakl (skladateľ a hudobný producent) a Robert Heteš (textár a progresívny DJ). K spolupráci do štúdia si pozývajú aj rôznych spevákov, speváčky, ale i raperov. Ich produkcia tvorí zmes štýlov house, progressive, minimal, funky, lounge, deep, groove, dance …
House Doctors

Títo dvaja umelci tvoria elektronickú hudbu viac ako 15 rokov. V roku 2000 založili umelecké združenie Rokast, v ktorom sa stretávali mladí umelci a propagovali moderné audiovizuálne umenie. Boli spoluorganizátormi festivalu Multiplace a organizovali aj rôzne koncerty a výstavy.

V minulosti vydali niekoľko albumov ako sóloví umelci: Technografik – Blue Room (EP – 2003/vinyl), Technografik – Nanotechnologic (EP – 2003/vinyl), Trebor – Disco no.1 (mixset – 2002/cd). Vlastnia aj svoje hudobné labely SoftSet records a Borderland recordings.

House Doctors existujú viac ako 2 roky a už intenzívne pracujú na posilnení a rozšírení existujúcej house a elektronickej scény vo svete. Kreatívnym prístupom tvoria vlastnú autorskú hudbu     bez použitia cudzích samplov. Pomocou svojich zvukov, slučiek, vokálov a spevu produkujú vlastné kompozície trackov. Živé vystúpenie tejto kapely predstavuje správny mix hudby, vizualizácie a zábavy.

House Doctors

Informácie o skupine House Doctors a ich tvorbu nájdete na https://myspace.com/housedoctors, https://soundcloud.com/house_doctors, https://reverbnation.com/housedoctors, https://twitter.com/housedoctors2, na Facebooku a na kanáli YouTube.

Zdroj: House Doctors
Publikoval: Redakcia GREGI.NET