Producent Sina. (UK) pokrstí debutový album Jimmyho Pé v Klube Dole.

Noc Shelter prinesie do Klubu Dole britského producenta s menom Sina., ktorý predstaví aj nové veci z pripravovaného EP. Hudobník z Belfastu vystúpi vo štvrtok 22. mája spolu so slovenskými DJmi a producentmi Jimmy Pé, Jablkonosic, GLGN a Stratasoul.

“Na Slovensku vystúpim po prvýkrát a už sa na to veľmi teším. Návštevníci Klubu Dole sa môžu tešiť na skvelý beatový večer. I keď som nemal kreatívne najlepší rok, momentálne pripravujem nové EP, z ktorého niečo zaznie aj na Sheltri a bude ozaj zaujímavé sledovať reakcie ľudí,” hovorí Sina., ktorý sa objavuje aj na albume Jimmyho Pé Insomnia, ktorý sa bude večer krstiť. “Myslím si, že je to skvelý album. Jimmy Pé je podľa mňa jeden z najlepších producentov elektronickej hudby naokolo a som si istý, že je to len otázka času, než si to ľudia uvedomia a než sa dostane k širšiemu publiku,” pokračuje producent, ktorý sa k elektronickej hudbe dostal potom, čo hrával v lokálnych kapelách. “Skupina, v ktorej som hrával, pridávala do svojej hudby aj prvky elektroniky, čo mi otvorilo svet nových možností. Vždy som bol na hip hop a elektronickú hudbu a keď som začal experimentovať s hudobným softwarom, zamiloval som sa do toho pocitu, čo všetko môžem urobiť bez potreby ďalších hudobníkov,” dodáva Sina.

Sina. (UK) je talentovaný producent, ktorý vydal svoje prvé EP cez Project Mooncircle. Večer nám naservíruje chrumkavé hip hopové beaty, nepriehľadné recitály a jemne plynúce melódie. Sina. spája vo svojej tvorbe vplyv otcovej mnohožánrovej vinylovej zbierky, skúseností s hraním na viacero nástrojov a v rôznych kapelách i vedomosti z hudobnej teórie a techniky, ktoré študoval.

Sina.

Jimmy Pé (live) je jeden z najnádejnejších slovenských producentov, ktorý nás vezme na výlet do sveta zlomených beatov. Vo svojej tvorbe absorbuje rôzne žánre a s týmito vplyvmi šikovne manipuluje. Hudbou nás vie dostať do melancholickej polohy, ale tú následne vyváži poriadnou dávkou eufórie. Večer nás čaká krst jeho debutu Insomnia, ktorý vyšiel nedávno na labeli Gergaz a ktorý si budete môcť kúpiť aj na akcii Shelter. https://gergaz.bandcamp.com/album/insomnia

Jablkonosic je DJ, bývalý textár, skladateľ a organizátor večierkov Beat Garden, ktorý sa ako DJ rád hrá so žánrami beat a bass music, experimentálny hip-hop, juke alebo footwork.

GLGN je ten človek, ktorý stvoril slovenský label Gergaz. Producent a selektor GLGN pod ním vydal tri vlastné EP, ale jeho tracky nájdete aj na zahraničných kompiláciach vydavateľstiev MAD-HOP či Outlier. Predvlani vydal s Jimmym Pé album Moon Trees, ktorý bol nominovaný na cenu Radio_Head Awards.

Stratasoul je DJ a producent, ktorý vytvára vlastné tracky a DJ sety, ktoré čerpajú z hiphopu, soulu, house a subbassových žánrov. Vlani vydal svoje debutové EP Luvly Isles. V rámci Radio_Head Award 2012 získal nomináciu v sekcii Hip Hop / Rap / RnB.

22. 5. (štvrtok)
Štart: 21:00 hod.
Vstup: 4€
Event: www.fb.com/events/465792420219679

Zdroj: klub Dole