Priestor pre vašu kreativitu: Ďalši „pop-up“ projekt vznikne v deň predpokladaného konca sveta!

Prožijte den D roku 2012 tam, kde končí čas a začíná PROSTOR. Od 21. do 27. prosince vyjma Štědrého dne, v novém žižkovském kulturním centru na Koněvově 219, Praha 3 se projekt PROSTOR promění v hudební klub, výstavní galerii, artové kino, knihovnu i prodejní trh!

„Pop-up“ neboli jednorázová série akcí, se uskuteční v NOVÉ CHMELNICI, místě, kde se od 80. let psala pražská klubová historie. Pořádaly se tu rockové a punkové koncerty (Pražský výběr, Visací zámek, Garáž), poslechové diskotéky, přednášky, výstavy, divadelní představení (HaDivadlo, Divadlo Na provázku). Interiér bývalého Junior klubu Na Chmelnici je zrekonstruován a vizuálně se na PROSTOR připravuje.

Začátek programu je každý den od 15h, každý večer zakončí DJ nebo kapela.

Pátek 21. 12. bude vhodný k nákupu posledních vánočních dárků, a to na stáncích BE:ŠIK. „Počkáme si, jak to skončí“ je název výstavy obrazů Jany Julínkové, vernisáž začíná v 19h. Ve 20h bude historicky první PROSTOR oficiálně zahájen, poté bude následovat JEJICH VEČÍREK – párty, kterou organizuje časopis Kulturní Pecka. Nyní se tým Pecky navázal na PROSTOR a nabízí večírek ve stylu 80. let s DJs Martinem Mikulášem, Borisem Planetou a Mr. Ultrafinem. Večer začne v roce 1980 a hudebně dorazí do roku 2012.

sobotu 22. 12. pokračujeme se stánky BE:ŠIK. Pro všechny, kteří se chtějí naladit po konci světa na správnou vlnu energie tu bude od 17h JÓGA MASHUP. Večer zahrají mladé hudební kapely.

Neděle 23. 12. patří svěžímu dokumentu o současné společnosti. KINO PROSTOR: Dokument pro lidi, s následnou diskuzí se spoluautorkou Lilianou Mikhnevich, filosofem Václavem Bělohradským a SHE-MONem, piercerem a modifikátorem ze studia Hell. Po této akci následuje electroswingová tančírna s DJ Paolo di Maki.

Po Vánocích v úterý 25. 12. si společně oddychněme a otevřeme knihy. KNIHOVNA PROSTOR: Librarium Mobile – prohlédnout si budete moci knihy s tématem konce světa, z oblasti umění, designu a kultury. Změna rytmu nastane ve 20h, kdy odstartuje drum & bass mejdan v režii DJs PE:TE, Twisted Minds, Crespo a Eska.

Ve středu 26. 12. je také možné prolistovat se knihami a užívat si další denní program. Od 19h je připravena přednáška a workshop PRAKTICKÁ LEKCE s konopnou popularizátorkou Hanou Gabrielovou o potenciálu konopí a jeho využití, o roli ve zdravotnictví, zemědělství, o přínosu pěstování v České republice. Ale pozor! Z konopí se bude i vařit. Ve 21h je přichystán koncert kapely Sun Drive a pak DJ Orwe.

Závěrečný den, čtvrtek 27. 12. bude patřit skupině ZTOHOVEN, od 18h je připraveno KINO PROSTOR: Občan K. s následnou diskuzí s umělci. Od 20h proběhne oficiální zakončení cyklu a ZÁVĚREČNÁ PÁRTY s kapelou Chamber Worcester, kterou vystřídá DJ Sestra se svým divokým mixem.

Veškeré informace o PROSTORu najdete na https://www.facebook.com/projekt.prostor

Zdroj: media4free